hej z tego co piszesz to mogła pęknąć jedna ze sprężyn w docisku i to moze byc przyczyna tego ze sprzeglo bierze wyzej niz dotychczas albo cos z regulacja sprzegla(chodzi mi o srube ktora reguluje sie sprzeglo, mog sie zerwac gwint). Jest jeszcze jedna mozliwosc ( i tak mam u siebie) mam za szeroki akumulator i zachodzi on na linke od sprzegla (odgina ja w bok)moze akumulator ci sie przesunal lub innaczej ustawil i linka ma inny naciag ale to sa tlko moje domysly (i nie wiem jaki masz akumulator )
pozdrawiam
aku mam to cienkie jest fabryczne i nadodatek przykrecane.. linka jak pisalem jest ok.a delikatnie pulsuje pedal,tak mi sie wydaje. czy nic mi nie rozwali jak bende jezdzil????pol roku temu zginelo calkowicie sprzeglo,okazalo sie ze pekla sprezynka na lozysku oporowym ta cieniutka z tymi widelkami, teraz znowu to.
Ja mialem pdoobny objaw ale nie w CRX w innym aucie u mnie akurat tak jak pisal tomato klekla sprezyna, takze porponuje wymienic tarcze , ale w zasadzie jak sie robi takowo operacje to docisk i lozysko tez, no chyba ze nie wymagaja takiej wymiany a tarcza jest ponizej, ( przykladowa cena )<br>
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89249236
merfi... a co powiesz na to ze w aucie moglabyc zmieniona skrzynia biegow razem ze sprzeglem i dociskiem ?? bo ja juz kilka takich przypadlosci widzialem... Nie jestes pewien jakie masz sprzeglo zrzucaj skrzynie i jak zdejmiesz to dostaniesz odpowiedz...
Ja myslalem caly czas iz u mnie bylo 212 bo tak wynikalo z papierologii po zdjeciu skrzyni tarcza 200mm ktos wczesniej zmienial skrzynie..
panowie. jak wiadomo docisk i tarcze sie kupuje razem. kwestia jest jedna
aby tarcza rozmiarowo pasowala do walka na 20 czy 21 zebow oraz do kola zamachowego.
jesli kolo zamachowe obsluzy czyli ma wiekszy zakres powierzchni przylegania tarczy sprzegla to moze sie okazac ze zarowno 200mm jak i 212 mm bedzie ok.
wieksze schody sie pojawiaja jak ktos kombinuje z sama tarcza sprzeglowa zeby nie kupic za malej czy za duzej.
przy komplecie sprzegla bym sie nie przejmowal.
nie mierzylem kola zamachowego jaki ma minimalna srednice a jaka maksymalna.
jak ma ktos kolo na wierzchu to niech sie podzieli, to samo z tarcza sprzegla.
trzeba pomierzyc i wszystko.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com
JESLI POLICZE NA WALKU OD SKRZYNI ILOSC FREZOW,TO BEDZIE WIADOMO JAKA POTRZEBUJE TARCZKE....BO MAM 2 ZAJECHANE SKRZYNIE TO MOGE ZOBACZYC I JEST 20 FREZOW.CZYLI BEDZIE WIADOMO JAKA TARCZKE MUSZE SZUKAC POZDRAWIAM.....
a ja mam pytanie odnośnie kwestii praktycznej samej wymiany sprzęgła. czy jeśli będę miał już komplet: tarcza, łożysko i docisk, to jest możliwa samodzielna wymiana jego? chodzi mi o to czy da się samemu odczepić skrzynię od silnika i wymienić sprzęgło?
ewentualnie jeśli nie da rady samemu lub będą z tym duże kłopoty to ile +-50zł wziąłby mechanik za zrobienie tego?
olej do skrzyni już na końcu roboty wtłacza się pod ciśnieniem tak?
kolego ja bez kanalu potrzebuje na wyjecie skrzyni 2 godz maksymalnie....samemu co to za problem. gorzej jest wlozyc, z tym sie troche meczylem ...poprostu robisz sobie najazd,chyba ze masz kanal to niema problemu pozdrawiam...
[ Dodano: Czw Mar 02, 2006 5:50 pm ] u nas biora jak ktos jedzie na skrzynie od 100-200 ale ja mechanikom nie wierze, takie jest moje zdanie...wszystko robie sam ale nie kazdy ma taki zdolnosci,wiec jest skazany na mechanika...
dziś jak dzwoniłem do serwisu Hondy to serwisant powiedział że oni wogole nie odpinają skrzyni, nie zlewają oleju tylko same sprzęgło podmieniają. beata22staw, możesz skrótowo opisać kroki podczas wymiany sprzęgła?