Czy głośno pracujące zawory na zimnym silniku to rzecz normalna? Słyszę zawory gdy silnik jest mocniej obciążony głównie latem. Czy to jest problem? Co z tym zrobić? Zawory były regulowane! Za poradę zgóry dziękuję.
Olej wymieniłem na castrola magnateka półsyntetyka. To nie VTEC lecz zwykły 2nd gen. rocznik 91 z przebiegem 185tyś. chyba rzeczywistym bo go sprowadziłem.
u mnie np. slychac wtryski..... juz 190 tys prawie za nimi czsami pewnie na nie najlepszej jakosci paliwie ale jestem na 99% pewien ze to wtryski. mozliwe ze stuka Ci panewka a wydaje sie ze to u gory w silniku, prawie kazdy CRX tak ma na zimnym motorze. Jesli ktos ma sztuke ze zapali ja przy temp. 0 st C i nic nie stuka tzn ze silnik jest naprawde zdrowy, gdyby zawory byly zle wyregulowane to na cieplym silniku, np na 2 biegu pod gore przy 1000 obrotow przy wcisnieciu gazu w podloge bylo by slychac ze klepia bo sa za luzne, jak sa za male luzy to nie powinno byc slychac. tyle odemnie - ale pamietaj moge sie mylic nie jestem servisantem w servisie H ;] jeszcze. ;]
ALPINISTE a co niewiesz jak moga klekotac wtryski,???normalnie kleklekle.umnie np slychac lekko wtryski,moze w tym przypadku to nie zawory ale wtryski,a co do klawiaturki to chodzi mi o popychacze[troche to zle napisalem],moze niema luzow na zaworach ale popychacze moga lakko brzeczec,moga miec za wielkie luzy na boki??ale to tylko gdybanie,wiec do mechanika i po sprawie
kazdy wtrysk ma elektrozawor i to one powoduja klekotanie, ale to jest raczej cykanie niz glosny klekot, 16 zaworow glosniej klekocze niz 4 wtryski
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata ---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com