Mam pytanie czy moge bez problemu przejść z oleju 10w40 na 10w60?Mam vteca z przebiegiem 150tkm i jeżdze na oleju VALVOLINE 10w40 max life.Co sądzicie o tych olejach?Który z nich będzie lepszy dla mojego vitka?
Jeśli moge cos dodać bo widziałem wypowiedz na temat Motula .
Właśnie zalałem Rexia Motulem 10w40 , przedtem jeździłem na mobilu 5w50 , motula mam z polecenia kolegów Hondziarzy i szczerze powiem jestem z niego bardzo zadowolony , jest od Mobila dużo tańszy, lepszy i napewno wiarygodniejszy , bo lejąc Mobila który jest rozlewany w Polsce mozna spodziewać sie wszystkiego.
Myśle ze zostane przy Valvoline tylko czy 10w60 nie wplynie negatywnie na silnik.10w60 jak mysle jest gesciejszy od 10w40 wiec teoretycznie nie powinien rozszczelnic mi silnika wręcz przeciwnie ,powinien go jeszcze bardziej uszczelnic.Dobrze rozumuje?
[ Dodano: Pią Lut 24, 2006 9:54 pm ] ps.wiecie moze jaka jest cena w Polsce 10w60? Bo mam możliwosc kupna w Holandii tylko musze porównac ceny
Waltanick napisał(a):[ Dodano: Pią Lut 24, 2006 9:54 pm ] ps.wiecie moze jaka jest cena w Polsce 10w60? Bo mam możliwosc kupna w Holandii tylko musze porównac ceny