Wypadek
Forum dla maniaków Hondy z Wrocka i okolic

DeX
Forumowicz

przez DeX » 2014-02-16, 14:15

Mnie od zawsze uczono, że pojazd uprzywilejowany NIE MA pierwszeństwa, należy mu ustąpić. Należy, ale nie bezwarunkowo trzeba. Stąd nie widzę powodu dla którego jest co "wyjaśniać".
Jadąc główną drogą nie oglądam na na każdym skrzyżowaniu czy nie jedzie cywilne truchło, którego syrenę zazwyczaj ledwo słychać

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2014-02-16, 16:29

Nie powinno być istotne dla dochodzenia czym i kto uciekał , bo nie brał udziału w kolizji ze skutkiem śmiertelnym.Teraz wciskają kit o śpiączce , a za chwilę że te pół mózgi nic nie pamiętają . Mieliście już okazję posłuchać sygnału dżwiękowego cywilnego pojazdu policji? Nasze klaksony są głośniejsze w hondach. Dodając tą małą lampkę przyklejaną na psi dach i powiedzmy 160 km/h ( mazda roztrzaskana ,fot.) to kierujący Mazdą nie miał żadnych szans.A BMW , o ile istnieje można było można było zatrzymać na wiele innych sposobów , ale to trzeba nauczyć się i korzystać z mózgu.

robraf
Forumowicz

przez robraf » 2014-02-16, 17:41

Policja? Mozgi? cos takiego maja? chyba nieaktualizowane juz dawno..

sebas
Moderator

przez sebas » 2014-02-16, 20:45

Vincent, Za mną jechał na sygnale normalny policyjny radiowóz a ja jechałem bez dachu i nic nie słyszałem... dopiero jak się zatrzymałem przed światłami to mnie dopadli z okrzykami dlaczego uciekam a ja nawet nie wiedziałem że ktoś mnie goni :P

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2014-02-16, 22:49

Znam to . Sprzęt daleko odbiegający od jakichkolwiek norm, samochody to ruiny(nie mówię o tych co wczoraj odebrali z "salonu") Kierowcy nie trenują , nie biorą udziału w żadnych rajdach ,żeby wzbogacić swoje doświadczenie. W większości nie znają przepisów o ruchu drogowym , nie posiadają żadnego doświadczenia pozwlającego określić szybko stan pojazdu kontrolowanego . Budowanie prawidłowe zdania też sprawia wielu policjantom sporo trudności , tak jakby w PL panował wtórny analfabetyzm. Powinno zabronić się na wstępie pościgow w terenie zabudowanym , są inne środki żeby zatrzymać pojazd. Dzięki temu wielu niewinnych ma szansę przeżyć.

Krychu
Forumowicz

przez Krychu » 2014-02-18, 21:52

atom1 napisał(a):zauwazcie tylko to ze zawsze jak cos sie dzieje w udziale jest beta, zomo na bank nie bedzie mialo zdnych konsekwencji, najlepsze komentarze sa na forum bmw na ktorym siedze :-)) chyba nie ma juz w polsce zadnego powaznego zdarzenia drogowego bez udzialu bmw

Heh, coś w tym jest! Dzisiaj wjechałoby w bok mej hondziny E46, a było to tak...
Jadę sobie przez miasto, dojeżdzam do małego skrzyżowania na którym chciałem zawrócić, odpowiednio wcześniej włączyłem lewy kierunkowskaz, jednak by w miarę możliwości była szansa na przeprowadzeniu manewru zawracania jednorazowo odbiłem jeszcze do prawej strony po czym zacząłem kręcić w lewo aż zobaczyłem przez boczną szybę nadciągające czarne BMW jadące już pasem pod prąd, które chciało wyprzedzić na skrzyżowaniu. Zdążyłem zahamować, minął mnie, nie wiem kto był bardziej zdziwiony :zaskoczony: Co on myślał, że jak baba skręce w prawo z włączonym lewym kierunkiem?! :rotfl2:
Jedzie tir, a w środku świr.

Vincent
Forumowicz

przez Vincent » 2014-02-18, 22:05

Wydaje im się ,że jak siedzi za kierą BMW to furacz lata co najmniej jak McLaren. Ale strzały psiarni nie są powodem, że na ulicy pojawiło się BMW , tylko pajace nie potrafią posługiwać się mózgiem (ocena sytuacji w danej chwili w stosunku do mojej prędkości , dodać warunki drogowe ,podzielić przez możliwości mojego pojazdu i odjąć stan techniczny-mamy na to czasem 0.05 sek) Oraz pojazdem , który jest dymany na zmiany.Sygnały dżwiękowe ? i przewidywanie zagrożenia ? Macie na tym filmie i kolizji z listopada
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ta,1971960

DIAMENCIK
Forumowicz

przez DIAMENCIK » 2014-02-20, 18:21

Psy na prawdę nie potrafią jeździć , to co wyprawiają na drogach to :szok:
http://raportdrogowy.interia.pl/news-zd ... Id,1109295
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein

http://www.youtube.com/watch?v=fk07iMd6N10&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=R-CrNyii9zE&feature=plcp

newuser
Forumowicz

przez newuser » 2014-02-20, 22:40

Krychu, Dobrze zauwazyles z tym wyprzedzaniem na skrzyzowaniu. Bardzo czesto widze jak ktos chcac przyoszczedzic 3 sekundy zamiast zwolnic przed skrecajacym w prawo pojazdem, wyprzedza go, nie myslac o tym ze z podporzadkowanej po lewej moze wyjechac inne auto, bo kierowca tego auta zerknie w lewo i bedzie mial wolne... Ale nie jest to tylko domena BMW- kierowcy wszystkich marek tak.robia, po rowno od Audi do Zukow... :nieok:

Poprzednia strona