Witam zakupiłem sb niedawno nowe radio samochodowe do mojej hondy crx ktoś mi może wyjaśnić lub podesłać jakieś przydatne linki ... krok po kroku jak mam się wsiąść za wymianę tego ? z góry dziękuje
wyjmujesz stare radio, odpinasz kostkę, wpinasz kostkę z nowego radia i wkładasz nowe radio, chyba że masz inne kostki w instalacji i w nowym radiu, jak tak to musisz założyć redukcje (kostkę euro) która wlutowujesz pod odpowiednie kabelki w instalacji i radiu
Wygoogluj sobie po nazwie obecnego radia jak się je wyjmuje, czasem potrzeba takich kluczyków - "wyjmaków", takie blaszki, czy kawałki drutu, które się od przodu wsadza w dziury żeby podważyć blaszki - zapadki. W dodatku radio może być z tyłu przykręcone, to trzeba pod deskę zajrzeć, czy tylko opiera się na takiej gumce w otworze, czy ktoś tam to przykręcił.
Napisz jakie masz radio aktualnie, jakie kupiłeś, co dostałeś w zestawie i czy instalacja auta to jedna szeroka kostka, dwie kostki o takich samych wymiarach, czy może luźno zwisające kabelki, wtedy coś konkretnie poradzimy
ja mam podobny problem,zadowolony już chciałem sobie nowe radio założyć a tu zonk mam jedną szeroką kostkę i tu rodzi się moje pytanie jest do tego przejściówka czy trzeba ciąć i lutować bo lewy nie jetem i to zrobię ale moje lenistwo woli zapłacić niż w kablach grzebać