mam honde crx silnik d16z5 ktory mi sie rozlecial,czy mozna go zastapic silnikiem d16a9??jak tak to co trzeba przerobic lub wymienic??a pytanie drugie to mam crx-a vtec i czy dam rade przelozyc z niego silnik do tego crxa z silnikiem d16z5 rok 89 typ ED9??
do przekladki na vteca trzeba silnik skrzynie belke przod,kolyske ,przespawac lapy,przelozyc instalacje el z kompem,zmienic piasty i ploosie to nie taka prosta sprawa wiem bo robilem.
[ Dodano: Pon Lut 20, 2006 2:29 pm ] a efekt taki sobie,srednio powiedzmy,na v max lepiej bo i 245 mozna pojechac,ale d16 230 lata wiec sam ocen czy warto
no wlasnie tak myslalem ze z vtec to bedzie duzo roboty,ja jeszcze go nie mam,ale moge go kupic za 2.5tys kompletne auto jutro jade ogladac
[ Dodano: Pon Lut 20, 2006 2:46 pm ] a jak mam silnik d16z5 i chcem wsadzic d16a9 to co tam jest innego??czy on bedzie normalnie chodzil,terzeba jeszcze zmieniac cos(czyli komputer i jakiest tam inne trzeczy)
[ Dodano: Pon Lut 20, 2006 11:14 pm ] a jeszcze na temat przekladki z vtec to moge prosic co konkretnie tam trzeba przelozyc i co przespawac??ile dni pracy z tym komus zajelo??