czy tyl podczas hamowania moze tak dzilaxc ze bendzie wykrzywiac tarcze z przodu? Czy jest to wogle mozliwe? Mechanik mowi ze tok mial w preludzi.... I teraz chce jakies regulatory z tylu zrobic i wstawic na przod tarcze po toczeniu
ps wymianilem 4 razy juz tarcze 2 razy toczylem na piastach wymienilem zwrotnice 2 razy z piastami. Poloski przekladnie drazki gumki...?
Co wy nato naprawy jaz sa blisko przekroczenia wartosci auta?
Przy chamowaniu tarcze bija jak cholera
Też moi rodzice coś takiego w corsie mieli ale wkońcu jakos sie z tym uporali !!
Zapytam taty co w końcu było nie tak !!
Jak chamowalem to biło jakby conajmniej sie 2 przednie opony przebiło !!
Postaram sie na jutro dowiedzieć !!
:!:POZDRO:!:
tarcze zawsze byly kupowane nowe 3 komplety teraz doszedl 4 uzywki ale ponoc proste...
Kaluze oczywscie ale wiecie nie po paru godzinach i nie z tyloma kompletami..
TYl jak mi mowil mechanik moze polegac natym ze wiekszosc mocy hamowanie jest na przod a tyl naprzyklad ma tylko 3 procent hamowania.. strasznie to dziwne...
Jak powinno wyglodac hamowanie w crx przod 80% i tył 20 czy jakos inaczej jakas moze porada?
A co jest dziwnego w tym ze przod ma duzo wieksze obciazenie przy hamowaniu (jest duza roznica miedzy tarczami z przodu a z tylu) to jest norma, w kazdym aucie :roll: :idea: Co do przegrzewania sie tarcz tez mam z tym duzy problem, troche mocniejsze hamowanie i juz czuc ze tarcze sie przegrzewaja, ale jakos sobie trzeba radzic, jezdzic z glowa (biegami tez da sie hamowac) albo zainwestowac w lepsze hamulce :wink:
ps. Tez chetnie poczytam co z tym fantem zrobic (na seryjnych podzespolach)
no tak panowie ale po pierwszym roku uzytkowania bylo hamowanie petarda az do momentu kiedy spadls snieg i na zagrecie bylo mocno oblodzone i niestety wywalilem w kraweznik... ahh No moji znajomi tez ie aja problemow z hamowaniem .. Ide dzisij nowusz powalczyc Dam znac wieczorem
davids napisal ze tak mieli jego rodzice w corsie.ja w corsie tez tak mialem.w corsach juz tak jest jak troche autko postoi.sniedzieje tarcza i juz sie z tym nic nie zrobi.a odnosnie tego crxa to musiales gdzies autkiem uderzyc i skrzywic bo same sie nie krzywia.radze zalozyc nowy komplet tarcz i klockow bo takie toczenie i bawienie sie z hamulcami nie ma sensu(na dlugo nie pomaga).
no tak w lato kiedy nie ma wodnych dolkow to fata morgana je krzywi :>
[ Dodano: Pią Gru 03, 2004 8:23 pm ] I teraz beka na tarczach to co mowilem ze sa drgania przy hamowaniu kierownica lata jak cholera niema zadnej krzywizny sa praktycznei idealnie proste...(mowie o brembo i sparco 2 komplety) Co wy teraz na to..
Skoro tarcze z przodu sa proste to moze tyl jest krzywy????
Naprawde nie oklamujac nieda sie hamowac przy wysokich predkosciach..
MOze to cos innego?