Łódź, NaGaz Stefanowski ul. 1 Maja
Widzieliscie jakiegos CRXa ? Zapytaj - moze to ktos z tego forum

boberpl
Forumowicz

przez boberpl » 2013-11-26, 00:31

My po prostu dbamy o środowisko i cieszymy się z tańszej jazdy :)

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2013-11-26, 00:36

ja tez dbam o srodowisko:)
crx jezdzi na zloty i imprezy w sezonie letnim, reszte czasu spedza w garazu, a podrozuje duzo mlodszym pakownym kombi z normalnym zawieszeniem, wygodnym, z klima i innymi bajerami w LPG - wcale sie tego nie wstydze bo takie auta tylko do tego sie nadaja
Ostatnio edytowano 2013-11-26, 00:38 przez wrobellos, łącznie edytowano 1 raz

robraf
Forumowicz

przez robraf » 2013-11-26, 00:36

dokladnie... dobrze ze jeździ a nie poszedl do szopy na kolejne 20 lat :) cieszmy sie.. moze kiedys wpadnie na jakis zlot ;D

LPG INSIDE :)

Kicman
Forumowicz

przez Kicman » 2013-11-26, 01:14

Jak tak czytam co tu niektórzy piszą to mnie w dupie strzyka i przestaję się dziwić że te auta znikają a wręcz zaczyna brakować już części, z takim podejściem to niedługo nie będzie czym przyjechać na zlot albo w ogóle nie będzie trzeba ich organizować bo po co jak civic i crx zostaną wybite przez skończonych idiotów :razz: Ludzie się tu skrobią na wszystkie strony żeby ratować crx'a i niektóre części, których brakuje a taki debil zabije to auto w rok, skoro założył gaz to wątpię żeby się szczypał nie deptał na nim, więc trochę czerwonego pola na gazie i silnik powie papa :rotfl2: Myślę że jak by jakiś idiota kupił Audi Sport Quattro i założył do niego gaz to samo Audi wysłało by płatnego mordercę żeby odstrzelił mu łeb i niech reszta to zrozumie że tak się nie robi i ma to ogromne znaczenie. Dla mnie to auto po instalacji gazu jest warte automatycznie równowartość tej instalacji, bo stanu nadwozia się już nie przywróci po podziurawieniu go przez montaż gazu, ehh... brak mi słów, po prostu...
DOHC VTEC POWER
Polecam>>www.tecnogarage.com

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2013-11-26, 01:30

ktoś moze pokazac o jakie auto chodzi bo tak sobie przeczytałem i to chyba musi być perełka za 20 tys :D
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2013-11-26, 01:32

Ketiw, tak to jest ta perelka ww,wojtasa ktora poszla za 20k do lodzi..

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2013-11-26, 01:39

aaaa tam gadacie, ja na YT widziałem vipera zagazowanego... jest to poziom ULTRA HARD :D
Obrazek

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2013-11-26, 12:43

po wro lata Cayenne na gaz .... WTF ?? Polaczkowość level 99999 zastaw się a postaw się, porszę w garażu a firma ledwo zipię żeby leasing spłacić ...

Cartoon
Forumowicz

przez Cartoon » 2013-11-26, 12:47

Używane cayenne to koszt przeciętnego auta klasy średniej - więc postaw się a zastaw się tu nie pasuje ;)

Co za różnica, czy wsadzisz LPG do skody za 70kpln (albo wyjedziesz z gazem z salonu), czy do używanego SUVa (bo to jest tu kluczowe), który wyjechał z fabryki porshe i kosztuje tyle co octavia?

edit:
http://allegro.pl/porsche-cayenne-s-4-5 ... 43067.html tu masz opcję w cenie fabii

-venom-
Moderator

Samochód: ED9 B16A1

przez -venom- » 2013-11-26, 15:14

Nikt nie kwestionuje jazdy na LPG, są jedynie auta do których nie wypada go zakładać ;)
DOHC VTEC

Cartoon
Forumowicz

przez Cartoon » 2013-11-26, 17:00

cayenne to zwykły rodzinny SUV o zwiększonej awaryjności ;)
911 to inna bajka ;)

Ale jeśli miałbym iść dalej, to WG MNIE nie ma auta, do którego wypada zakładać LPG - są tylko ludzie, których nie stać na utrzymanie auta
(a tacy wg mnie nie powinni mieć ich wcale, bo skoro nie stać ich na paliwo, to nie stać również na dobry serwis i później jeżdżą po drogach rozpadające się, stwarzające zagrożenie dla życia innych złomy)

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2013-11-26, 17:20

Cayenne Turbo S też pasuje pod LPG ? zrobię fotę bo go często widzę ;)
Obrazek

Krzysiekcrx
Forumowicz

przez Krzysiekcrx » 2013-11-26, 17:31

Cartoon, wybacz za dosadność, ale pleciesz bzdury. Do zwykłego rodzinnego dupowozu typu Honda Accord, czy Lexus IS200 (których nie było z fajnymi dieslami) nie zastanawiałbym się ani chwili i ładował sekwencję... Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale są ludzie, którzy potrzebują dużo jeździć po Polsce i dla takowych LPG jest świetnym rozwiązaniem. To nie jest kwestia tego, czy kogoś stać, czy nie stać. Wolę zostawić kasę w portfelu i wydać ją na kino, teatr, wyjazd na narty, czy nad morze, niż zostawić ją na stacji benzynowej. Wolę choćby odłożyć tą kasę na konto! Chyba nigdy co po niektórzy nie jeździli z dobrą instalacją gazową i swoje "NIET" dla gazu opierają na starych mieszalnikowych badziewiach LOVATO... Dobra instalacja i dobry jej serwis sprawiają, że gdybym Was wsadził do samochodu nie mówiąc, że jest na LPG, oraz do identycznego bez LPG to żaden przeciwnik by nie zauważył różnicy.

Żeby była jasność: sam nie mam LPG, bo jak już niektórzy wspomnieli: są samochody do których się takie ustrojstwo montuje i są takie, których szkoda. Ja np. CRX'a nie miałbym serca zagazować. Ale Accorda? Wkładałbym gaz zaraz po kupnie! Każdy może mieć swoje prywatne zdanie, ale całkowicie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że kogoś, kogo nie stać w dzisiejszych czasach na benzynę (czyli 80-90% normalnie zarabiających w tym kraju ludzi, którzy dostają ok.1600-2000zł na rękę, bo tyle, lub mniej większość Polaków faktycznie zarabia) i wkłada LPG, nie stać również na serwis. Moim zdaniem nie stać na serwis tych ludzi, którzy wyznają zasadę: zastaw się, a postaw się i jeźdź na benzynie! Będą wydawać ostatni grosz pod dystrybutorem, który po montażu lpg zostałby im w kieszeni i mogliby go wydać na porządny serwis.

Podsumowując mój nieco przydługi wywód: są ludzie dla których samochód to środek lokomocji, który jednak lubią i o który dbają, ale nie chcą przepłacać na stacji benzynowej, mając tańszą alternatywę w postaci LPG. Tak samo jest z częściami: po cholerę kupować w sklepie, skoro przez internet ta sama część jest często kilkadziesiąt złotych tańsza? Po co kupować telewizor w sklepie w których kosztuje 1800zł, skoro w innym taki sam kosztuje 1600? I to samo jest z paliwem do samochodów, że się tak wyrażę "użytkowych".

Potępiam natomiast wkładanie LPG do takich samochodów, jak właśnie CRX, czy np. BMW M3, które są hobbystycznymi modelami.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"-Colin McRae

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2013-11-26, 17:52

Szkoda strzępic klawiatury. Jego auto, jego LPG, jego kasa. I nic Wam do tego.
PS.
Kicman, przy normalnej ekspolatacji nie zajezdza się auta na gazie przez rok, także nie plec bzdur

Ktos kupuje CRXa, bo kocha to auto i jesli chce jezdzic taniej, to jego wybor i prosze nie zaglądajcie mu za mocno do kieszeni.
Zamykam bo nie ma sensu tego ciagnac.
HOTMOT.pl

Poprzednia strona