Witam,
mam CRX Del Sol z silnikiem B16A2. Niestety pojawia mi się taki problem że jak wciskam gaz do podłogi i auto przyspiesza maksymalnie to nagle przerywa na jakąś sekunde (+- 0.5 sek). Przerywa przy różnych obrotach, raz przy 4k rpm, raz przy 6k rpm a raz przy 7k czy 8k rpm. Czasami mi przerywa 2-3 razy na dzień, potem 4-5 dni nie przerywa a potem znów przerywa pare razy.
Może ktoś wię od czego zacząć ? Co najpierw sprawdzić? A może ktoś już miał taki problem i może mi powiedzieć co jest grane?
Wymieniłem świece i ich kable, wymieniłem kopułkę rozdzielacza, palec, rozdzielacz, sonde lambda , a problem nadal jest... już wywaliłem tyle kasy i nic... powoli sie wkur..am...
Masy posprawdzałem i wyczyściłem i wymieniłem ich kable, szczególnie w komorze silnika i obok silnika ale też nie pomogło...
Jak by ktoś jeszcze coś wiedział to proszę pisać...
Kolego miałem takie same objawy w solce. Też szukałem i szukałem i okazało się że aparat zapłonowy.Mi jeszcze wskazówka od obrotka wariowała. Byłą to wina którejś z małych ceweczek i ja zmieniłem aparat.Poproś kogoś w rejonie na pewno znajdziesz kogoś z z B16A2 na OBD1 i przełóż na próbę aparat.
A jak tam sondy lambda się miewają? U mnie w A1 jak jedna zdychała, to nie miałem problemów ze spalaniem, najpierw zaczęły się czasem błędy pojawiać, potem czasem głównie na zimnym silniku potrafił jakoś na chwile parę stracić.
Witam Was. Auto bez zmian , nadal przerywa.
Błędów nie wywala.
Wymieniłem od ostatniego razu pompa paliwa, filtr paliwa, kompletny aparat zapłonowy, kable zapłonu, masy wymieniłem, wymieniłem ...
Co powiedzie o regulatorze ciśnienia paliwa? Tyle że nie mogę znaleźć żadnego na allegro...
No i jeszcze mi ktoś rzucił pomysłem że jest jakiś wentyl pod przepustnicą, ale nie wiem jaki i gdzie on jest.