zawsze po nocy jak odpale to 3 razy gasnie
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

vit

przez vit » 2006-02-13, 01:03

ja tak miałem że mi nie chciał zapalić-fakt w zimie-kręciłem go parę razy i gasł.dobry mechanik od razu powiedział żę mam wytarty komutator i szczotki na pompie paliwa.I teraz jest tak ze po przekrećeniu zapłonu jak jej nie usłyszę to dupa.przekręcam jeszcze raz zdarza się to jak narazie rzadko ale to na pewno pompa!

Stosik
Forumowicz

przez Stosik » 2006-02-13, 04:16

Ja zauwazylem ze po odpaleniu pierwszym silnik wchodzi na 2000 rpm i odrazu gasnie jakby zabraklo paliwa za drugim razem jak sie odpala juz tego nie ma i chodzi noramlnie...p.s Znam 2 ludzi u ktorych jest tak samo jak u mnie !

Ja jestem jedna z tych osob;] za pierwszym razem jak odpalam to silnik wkreca sie na 2000rpm i albo zgasnie albo obroty spadaja do ok 150 trzesie mi calym samochodem z 2 sek i i obroty powracaja do normy! Jak odpale i obroty zaczynaja spadac wystarczy ze raz leciutko nacisne na pedal gazu i wszystko jest ok.. silnik na ssaniu dalej trzyma ok 2000rpm. Ale przewaznie robie tak ze jak widze ze obroty zaczynaja spadac poprostu gasze silnik i odpalam go ponownie i jest ok pozdrawiam
---== C R X ==---
The power of dreams

mat
Forumowicz

przez mat » 2006-02-15, 01:50

U mnie w te mroźne dni po odpaleniu silnik natychmiast wkręca się na 2000 i tak szybko jak się wkręcił tak szybko też spada do minimalnych obrotów, ale nie gaśnie. Dwu- , trzykrotne delikatne przygazowanie sprawia, że wszystko wraca do normy.

Poprzednia strona