Wrocław - Towarzyskie
Forum dla maniaków Hondy z Wrocka i okolic

Posty: 782   •   Strona 27 z 53   •   1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 53
Bogu
Forumowicz

przez Bogu » 2013-07-09, 23:58

Bartek, dzisiaj przegolniliśmy Twoją solkę, mam nawet fotke, tylko nie chce mi sie szukać kabelka do telefonu :razz: Byłem dziś u Vincenta, bo jakiś kutas załatwił mnie pod blokiem tak, że odpadł mi zderzak z lewej strony i przesunęła się lampa. Na szczęście kilka minut w warsztacie i samochód wygląda znacznie lepiej :ok: No i tunel pod galerią oczywiście zaliczony ;)

Gawend
Forumowicz

przez Gawend » 2013-07-10, 18:13

Bogu napisał(a):No i tunel pod galerią oczywiście zaliczony

Panele teraz wiszą.Zrujnujecie do reszty tunel ;)
Bogu napisał(a):Na szczęście kilka minut w warsztacie i samochód wygląda znacznie lepiej

Pitstop Hond,mojego opelka po strzale w godzinkę ogarna z lakierem,aż Panda był w :szok:
Alarmy, Centralne Zamki, Blokady Zapłonu, Czujniki Parkowania ,Radia, Głośniki, MONTAŻ SERWIS
forum/viewtopic.php?t=30961&postdays=0&postorder=asc&start=0

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-10, 21:30

Bogu, słyszałem :D Słyszałem też, że tworzy się jakaś lista na upalanie mojej Solki - spoko, ale są warunki:

-50zł za 20min (taniej niż monza :rotfl: )
-własnoręcznie na piśmie podpisane, że w razie uszkodzenia otrzymuję nowy dom i NSX'a na podjeździe :D

Gawend, będzie do Ciebie biznes, ale to na fejsie się odezwę ;)

Vincent, napisz jaka beka z mojego Ojczulka była jak go przewiozłeś :D Mi mówi, że do teraz ma drgawki :rotfl2:

SwiEty
Forumowicz

Samochód: ED9

przez SwiEty » 2013-07-10, 22:43

pangałuszka napisał(a):Słyszałem też, że tworzy się jakaś lista na upalanie mojej Solki - spoko, ale są warunki:

-50zł za 20min (taniej niż monza :rotfl: )
-własnoręcznie na piśmie podpisane, że w razie uszkodzenia otrzymuję nowy dom i NSX'a na podjeździe :D

A to dobrze że każdy zdążył się już przejechać bo teraz warunki bardzo wygórowane :rotfl2:
www.kupujez.pl - Sklep internetowy - Turystyka, Militaria, Dom i wnętrz
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo
Garnki, Patelnie, Dekoracje, Wyposażenie, kuchni, łazienki, wnętrza

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-10, 23:38

Ha... Ha... Ha... :rotfl: Ale wachy zostawiliście trochę? :D

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-07-10, 23:58

pangałuszka, Nie było żadnej beki,zaniemówił na większość trasy ,tylko coś słyszałem na swiatłach ,że ma gęsią skorkę,ale pocieszyłem go ,że tak jest tylko na poczatku.Co do wachy ,sorrka ,tata poleciał odrazu na stacje bo na blacie zaczął zaglądać żyd.Ale powiem Ci tata odjechał z prztupem :D Widac do czego słuzy CRX

DIAMENCIK
Forumowicz

przez DIAMENCIK » 2013-07-15, 11:11

Pojeżdzi i na pewno fiat będzie stał w garażu, a nie CRX :D
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein

http://www.youtube.com/watch?v=fk07iMd6N10&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=R-CrNyii9zE&feature=plcp

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-15, 15:12

DIAMENCIK, cały czas szukam sposobu, jak go tutaj legalnie ściągnąć chociaż na pół roku, żeby sobie pojeździć :D

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-07-15, 15:33

Z tego co gdzieś kiedyś czytałem to na kilka miesięcy można normalnie przywieźć swoje auto do Angli musisz jedynie zadbać o ubezpieczenie by było tam ważne bo nie we wszystkich krajach nasze OC jest ważne. Ale czytałem to z parę lat temu a przepisy lubią ulegać zmianie więc może już tak nie być. A szukałem tego info właśnie do kumpla który sezonowo prace dostał chyba na 4 miesiące.
Na chwilę obecną legalnie mogę zaproponować Ci jedynie modelik hehe: LINK

Jak spotkam tego kumpla na ulicy bo wiem że wrócił do PL to napiszę jak to wyglądało później w realu. A że kontakt trochę nam się urwał to nie mam do niego tela żeby zapytać.
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-15, 21:35

SwiEty, niestety nie wygląda to tak jak mówisz i nigdy to tak nie wyglądało dla ludzi, którzy mają stałą pracę w UK, co podczas kontroli policji można łatwo sprawdzić ;) Jeśli masz stałą pracę, to NIE MASZ PRAWA jeździć tutaj samochodem niezarejestrowanym w UK. Mówcie sobie co chcecie, i co słyszeliście, ale ja mam informacje z Wydziału Ruchu Drogowego i z Policji. Też się nasłuchałem tępych polonusków w fabryce i każdy mówił co innego i nikt nie wie jak to jest, tylko każdy jeździ na pałę, bo "może się uda". A potem płaczą, że auto im na parking zabrali, bo łamią prawo - żałosne... A zasada 6 miesięcy w 12-sto miesięcznym okresie dotyczy, ale TURYSTÓW :) I to jest 6/12 miesięcy w dowolnym okresie, a więc nie jest to też tak, jak mówili koledzy z "CRX na wyspach, że po pół roku wyjeżdżam sobie na 2 godzinki do Francji i wracam i jest zajebiście. Po pół roku, samochód ma zniknąć z UK na kolejne pół roku. I tak pewnie zaraz się nasłucham historii, jak to znajomi jeżdżą 3 lata i jeszcze nikt im nic nie zrobił. Myśląc tym tokiem, to ja też znam ludzi, którzy jeżdżą bez prawa jazdy już 5, a nawet 13 lat i jeszcze nikt ich nie zatrzymał. :)

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-07-16, 00:40

pangałuszka, nie bulwersuj się tak, rozpisałeś się jakby Cię kto zaatakował. Tak jak napisałem wyżej ja o tym jakiś czas temu czytałem chyba był temat roztrząsany na forum prawnym ( góra 4-6 lat do tyłu, ostatnio czas mi coraz szybciej ucieka ). A teraz nie wiem jak jest.

Tak tylko rzuciłem co kiedyś o uszy mi się obiło. A tematu nie drążę i nie doczytuje bo każdy kto mógł ze znajomych już z UK uciekł. A i ja wole nikim być w swoim kraju niż za granicą.

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-07-16, 01:09

Widać nie służy mu anglosaski klimat,bardziej na luzie był w dziadowskim pl.
SwiEty napisał(a): A i ja wole nikim być w swoim kraju niż za granicą.
na szczęście jesteś upalaczem CRX -a ,a nie Vauxhall -a w kiepskiej formie.Angoli nikt w europie nie lubi i to się nie zmieniło i nie zmieni,dlatego ludzie spieprzają z UK nawet po 10 latach do innych krajów ,gdzie szanuje się pracę bez względu na narodowość.pangałuszka, już nie rozpoznaje kto chce mu pomóc ,bo tam każdy chciałby przelecieć Cię bez mydła ,taka wyspiarska rzeczywistość.

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-16, 08:17

SwiEty, nie bierz tego do siebie, broń Boże :) Jestem po prostu wk****ony, że nawet nie mogę tutaj przez parę miesięcy pojeździć swoim samochodem. A to wszystko przez łamanie prawa i zachłanność moich rodaków, przez których zaostrzono prawo w UK w wielu aspektach życia. A więc, jeśli poczułeś się w jakiś sposób urażony, to przepraszam, ale na pewno nerwy nie były skierowane w Twoją stronę, tylko w powietrze :D

Vincent, masz rację, tylko, że problem polega na tym, że to inni polacy chcą Cię wydymać, a nie angole. Całe szczęście, że mam już normalną pracę, wśród brytyjczyków, a więc nie muszę się wku***ać. Może teraz odżyję :D I gdzie nie pojedziesz, czy to do Holandii, Norwegii, UK czy Francji - polacy będą Cię robić w bambuko ;) Sam też wiesz, jak jest, jesteś ode mnie starszy, to masz większą wiedzę na takie tematy, tym bardziej, że często wyjeżdżasz za granicę ;) Nie mówię też, że wszyscy są tacy, ale taka jest niestety większość. To, że uważają w Europie, że Polacy chleją, kradną i walą w [czlonek meski] nie wzięło się znikąd :)

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2013-07-16, 12:35

pangałuszka, nie ja się nie uraziłem u mnie zawsze jest luzik.

Co do polaków pracodawców za granicą to prawda ale większość z nich na początku przeszła to samo. Przyjechali nie mogli znaleźć pracy ktoś im prace załatwił taką że chyba lepiej bez mydła odrazu być wydymanym. Bo i tak natyrasz się natyrasz a i tak na mydło stać Cię nie będzie. A Polska natura jest prosta "mnie to spotkało to ja też tak będę robił"

Wracając do przepisów. Czy w Angli trzeba obowiązkowo przerabiać kierownice na prawą stronę przy rejestracji bo u Nas chyba już to znieśli i można anglika tutaj zarejestrować albo maja znieść w najbliższym czasie. Może warto go przerejestrować jak zamierzasz tam dłużej posiedzieć. Pomysł jedynie odpada jeżeli kiera musi być po prawej stronie obowiązkowo. Dodatkowo napiszę że to jest tylko jakieś takie moje swobodne myślenie. Ja pewnie bez swojego CRX bym nie wytrzymał tyle. Ciekawe jak się ma prawo do aut zarejestrowanych jako zabytek w danym kraju. Tyle że i tak del sol to jeszcze parę lat zanim by mógł być na zółtych blachach.

pangałuszka
Forumowicz

przez pangałuszka » 2013-07-16, 17:05

SwiEty, nie trzeba robić przekładki, trzeba tylko liczniki na mile zmienić i lampy przód, tył :) Z przerejestrowaniem w DVLA też nie ma większych problemów. Ale teraz znajdź firmę w UK, która ubezpieczy 21-letniemu gówniarzowi CRX'a po przeróbkach, z kierownicą po lewej stronie - nierealne :D Jeśli chodzi o ubezpieczenia, to mają o wiele bardziej rozbudowany system. Liczy się nawet liczba drzwi samochodu, typ, klasa ryzyka, każda przeróbka (nawet kierownica). Na przykład, za 3-drzwiową Fiestę będziesz musiał zapłacić więcej niż za 5-drzwiową :D Jeszcze beka, że kobiety są uznawane za bezpieczniejszych kierowców i już na dzień dobry mają 30% mniejsze ubezpieczenie :D A ja z CRX'em? Cabrio i copue są najdroższe w ubezpieczeniach, jest samochodem wysokiego ryzyka, ma przeróbki i do tego mam 21 lat. W sumie znalazłem 2 firmy, którego chętnie by mnie ubezpieczyły - pierwsza za 12k funtów, a druga za 8k rocznie :rotfl: Ty na pewno nie miałbyś źle z ubezpieczeniem, z względu na wiek i doświadczenie, myślę, że zamknąłbyś się w 1000 funtów już z roadtax'em (podatkiem drogowym - u nas jest on w paliwie) :)

Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 782   •   Strona 27 z 53   •   1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 53