ale zawsze skrzynie delikatnie slychac po puszczeniu sprzegla na biegu jalowym, nawet z nowymi lozyskami, jak olej jest zimny po odpaleniu slychac bardziej niz jak sie nagrzeje, najgorzej slychac w zime
Jeździj. W poprzednim rexie już jak go kupiłem to w skrzyni wyło strasznie przy hamowaniu biegami, na biegu jałowym to samo. Sprzęgło kpl. zmieniłem i dalej to samo, więc łożyska. Przez następne 4 lata piłowania nic się nie stało Natomiast w obecnej niedawno również pojawił się szum na jałowy, ale przy hamowaniu biegami cichuteńko. Łożysko oporowe? Czy jak ktoś wcześniej napisał, że ono wyje PO wciśnięciu sprzęgła? Więc również jakieś łożysko mi klęka?
Tyle razy było ! Jak szumi przy wciśniętym sprzęgle to;OPOROWE ŁOŻYSKO.
Jeśli szumi na jałowy a jak wciśniesz sprzęgło to cichnie,to łożysko na wałku zdawczym. W twoim przypadku BROOKLYN-D16 A8,jest to właśnie ten drugi przypadek,tylko że jak nie ma bardzo głośnego szumu to możesz je jeszcze dojezdzić.Ogólnie delikatny szum zawsze słychać,nawet w nowym aucie,o ile nie jest dobrze wyciszone jakimiś wygłuszaczami !