wrobellos napisał(a):nie wiem jakimi wy crxami jezdzicie ale w zadnym ktorego mialem do tej pory nie bylo linki od obrotomierza, najprawdopodobniej wysypal sie czujnik w aparacie zaplonowym.
myślałem o prędkościomierzu, a temat o obrotomierzu
co nie zmienia faktu że błędne wskazania prędkościomierza to w wielu przypadkach lekko wypięta linka z któregoś z gniazd (skrzynia/zegary)
(to tak dla potomnych piszę
)
że linki macie przy obrotomierzu
czyli do sprawdzenia styki i aparat zapłonowy,jak wina aparatu to cały do wymiany czy jakoś ten czujnik idzie ogarnąć??
Maniek93 napisał(a):Panowie, a jeżeli od jakiegoś czasu obrotomierz nie działa po odpaleniu auta, a jeśli delikatnie pukne w daszek zegarów to zaczyna działać? Nic nie przekłamuje, tylko od rozruchu nie chce działać.. Mam wyczyścić to o czym rogalike pisał? Dodam, że nie działa mi prędkościomierz, bo mam źle złożoną linkę (pancerz przy skrzyni nie jest wciśnięty do końca w jego metalową końcówkę, przez co pancerz jest "wydłużony" i linka nie dostaje do zegarów.) Na to ma ktoś jakiś patent?
jak spojrzysz na linkę zobaczysz w którym miejscu. A z obrotomierzem - jeśli zaczyna działać po puknięciu to zacznij raczej drugich zegarów szukać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości