Planuje wymienic olej w skrzyni biegow,poniewaz nie wiem kiedy poprzedni wlasciciel wymienial.Wole miec wszystko pod kontrola.Moje pytanie brzmi ; Ile musze zakupic oleju i jaki najlepszy? Podobno MTF-Honda. W jakiej sieci sklepow go zakupie poza allegro?Dodam ze skrzynia ma oznaczenie S8G. Wyczytalem ze do starszej S20 wchodzi 1.9l.Czy w mojej S8G tyle samo?
Nie wybieram sie do Wrocka w najblizszym czasie , ale dzieki . W ASO litr z beczki 73zl,w konfekcji 103zl/l.Gosc w ASO zapytal dlaczego nie chce zalac silnikowym polsyntetykiem? Juz zglupialem calkiem.
Zalecany jest MTF, ale Honda podaje, że zamiennie można użyć 10W40. Nie wnikam czy 10W40 to dobry zamiennik dla MTFa, bo nie znam parametrów MTFa. Ja leję do skrzyni 10W40 i jest ok.
Zalej mtf, nie ma co oszczędzać bo przecież olej w skrzyni zmienisz raz i masz święty spokój, mi np świeży mtf pomógł i przestała 2 zgrzytać także warto
Zastanawialiście się kiedyś z jakiej rafinerii jest MTF czy PSF?
Bo przecież Honda własnej Rafinerii nie ma więc myślę pół-syntetyk będzie tak samo się dobrze sprawował jak oryginalny MTF. Równie dobrze może to być Mobil1 w innym opakowaniu.
EsiowY-CRX, a jeździłeś kiedyś na zwykłym 10w40 w skrzyni a później na MTFie? Bo ja w moich 3 Hondach zmieniałem i jest różnica... Tak samo na PSF we wspomaganiu. Jest rzadszy niż pozostałe uniwersalne płyny do wspomagania na których kierownica chodzi ciężej i pompa hałasuje. Te oleje zmienia się tak rzadko że różnica w cenie jest znikoma i nie warto oszczędzać.
Ja dzisiaj dostalem paczke z MTF od ArturVF500. 2 opakowania po 946ml.Olej sprowadzany z USA . Firma zajmujaca sie dystrybucja to IDEMITSU. Jak dam rade to dzisiaj wymienie lub jutro.
Olej wymieniony . Weszlo 1.7 l . Bardzo rzadki ten olej . Stary byl tez rzadki ale nie az tak. Nie wiem czy przepracowany MTF gestnieje?, czy moze mialem inny olej.
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k