Przy ruszaniu, kiedy odpuszczam sprzęgło i dodaję gazu słychać metaliczny dźwięk. Dzieje się tak na pierwszym, drugim i trzecim biegu, wyżej tego nie ma. Dźwięk słychać tylko przy niskich obrotach, tak do 1400-1500 potem zanika... Ktoś może wie co to może być??
Wydech na pewno nie, to jakby metalowe części tarły o siebie...przy odpuszczaniu sprzęgła...opisowo??? metalowy walek obracający się w metalowej rurce bez smarowania...
A jak jedziesz na jedynce na pół sprzęgle to dźwięk się wzmaga/cichnie? Popracuj trochę sprzęgłem to się zorientujesz czy problem leży w nim. Ja kiedyś tak miałem że faktycznie wydech przy niskich obrotach brzęczał...
To miałem coś podobnego jak już na sprzęgle prawie okładziny nie było. Ale *szorowało tylko na jedynce, jak sprzęgło jest w poślizgu. Po wymianie oczywiście poprawa
Mnie dla przykładu czekaj wymiana prawego przedniego sworznia, bo przy puszczaniu sprzęgła lub dodaniu gazu jest metaliczny pisk. Poruszałem kołem i faktycznie to ono tak skrzypi ;p
I idę sprawdzać czy to przypadkiem u mnie nie to samo bo słychać to właśnie z prawego przodu jak się wsłuchać...
[ Dodano: 2013-06-13, 22:47 ] Posłuchajta chopy... to co piszczało to na 100% coś w sprzęgle... chyba się zaczęło ślizgać... teraz pytanko... czy muszę wymieniać całe sprzęgło czy tylko jakąś część?? sorry za pytanie laickie ale w temacie sprzęgła + przyległości jestem zielenina i koniec.
Jak już masz do wymiany sprzęgło to najlepiej kupić komplet a nie pojedyncze egzemplarze.
Sprzęgło i docisk obowiązkowo. Sam powiedziałeś że sprzęgło się ślizga więc jest do wymiany. Bóg jeden wie czy ktoś przed tobą nie wpadł na ten sam pomysł i wymienił same sprzęgło a docisk jeździ nie wiadomo ile.
tego dzwieku nie da sie stwierdzic przez kompa co i jak ale jakbys mial zagladac do sprzegla to obowiazkowo kup sprezynke do lozyska wyciskowego i samo lozysko oraz docisk i tarcze... no chybaze masz czas i moze woz stac na kanale to wtedy po weryfikacji kupisz to czego potrzebujesz zaleznie od funduszy