Ja też nie ale miałem na myśli to, że skoro jest taki problem i tyle wątpliwości to może kolega potrzebuje z nim pomocy, może wkleić jpega zresztą pewnie by coś można wygooglować ale dla mnie już za późno, idę spać bo jestem starym dziadem jutro pomyślimy
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Witam udało się rozwiązać problem czy może wskaźnik był padnięty. Mój świerzo kupiony po podłączeniu też obkręca się po całej skali, wraca na początek i zaczyna mrugać i nic nie pokazuje. Oddać na reklamację czy coś ustawić trza.
Ale dwie termopary podłączałem w pierwszej był luźny czarny kabelek więc go ścisnąłem by nie wypadał, a druga nówka i też to samo. Chyba że został błąd po pierwszej termoparze
zegar nie jest skomplikowany bo działa jak zwykły miernik. Podepnij sprawdzoną termoparę albo swoje u kogoś sprawdź i będzie wiadomo, ewentualnie odpal auto na aktualnej i miernikiem ją sprawdź czy wartość rośnie
Na starym wskaźniku pokazuje temperaturę tylko tak jakoś trochę nisko bo tak do 650 i wskazówka dość wolno reaguje, a na nowej z silniczkiem krokowym ani drgnie po demonstracji tylko podświetlanie mryga