Oddawał ktoś z Was ramki szybra do cynkowania?
Byłem dziś w galwanizerni i powiedzieli mi , że nie mają chemii aby usunąć to , czym fabryka je maluje/pokrywa ( nie wiem jak to się fachowo nazywa - klt,ktl ???)
Jak im dostarczę ramki i to będzie usunięte to wtedy mi to ocynkują.
Czym to usunąć ?
Ramki są nowe i nie ma potrzeby uzupełniania ubytków. Chcę je tylko zabezpieczyć poprzez ocynkowanie.
Piaskować się boję, że po tym to nic z nich nie zostanie takie to cienkie - to te co trzymają uszczelkę w CRX.
moje mają już 4 lata na aucie od nowosci i na przedniej pojawił się mały bąbelek czyli zabezpieczyć trzeba
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
ciekzo papierem bo duzo tam jest wnek a skaldac papier na milion i szorowac to lipa, zjesc to jakims preparatem zawinac w srajtasme dosc szczelnie potem w folie i jak najszybciej im zaniesc zanim bediz enalot rdzy - choc oni cholera wie ile beda to trzymac itp
Moje były piaskowane 4 lata temu mimo, ze miały ubytki jakieś tam małe i nic do dzisiaj się z nimi nie dzieję. Lakier proszkowy pod wpływem temperatury się rozlewa więc także uzupełnia ubytki i rozlewa się po zakamarkach.