samochody z zachodu na sprzedaż
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

vit

przez vit » 2013-04-03, 17:09

Niestety na tym skonczymy te dyskusję z mojej strony bo widzę że z niej kolego chyba nic nie wynosisz .Chodziło mi głównie żebyś nie wyszedł na idiotę przy owym zakupie O czym my tu mówimy wogóle.. chcesz jechać mierzyc kompresję a nie wiesz jaka powinna być ,pozatym nie wiesz masę innych rzeczy.Jesli myslisz że tu da sie wsszystko sprawdzic i wszystko ma byc tip top to naprawde rozejrzyj sie za czyms innym a nie najarałes sie ze to samóchód szybki dotego tani. No i na koniec kolego Zając T jak ja jezdziłem crx to TY i tak dalej i tak dalej...

ps .wogóle z Tobą na te tamaty bym nie dysktował ale włączyły sie inne osoby

c00li
Forumowicz

przez c00li » 2013-04-03, 17:28

ZajacTeam, powiem Ci tyle - ja szukam obecnie auta dla żony i jak już mi się coś spodoba, to biorę mojego ojca, żeby mi ostudził emocje i żebym nie kupił skarbonki. Weź jakiegoś kolegę marudę-sceptyka to może na tym dobrze wyjdziesz.
Dla mnie dzwon nie dyskwalifikuje auta, jeżeli wszystko jest zrobione zgodnie ze sztuką blacharską. Blacharską, nie druciarską - byle ktoś kupił. Przebieg? Niech sobie ma i 300tys.km, ale autentyczny, bo chcę wiedzieć na co mam być przygotowany. Oczywiście to niekoniecznie dotyczy, jak by nie było, wiekowego CRXa.

Rajdówkę (etap KJSów zakończyłem jakiś czas temu) buduję z Civika IVg., bo miał homologację. CRXa kupiłem rok temu za 2800zł jako treningówkę, bo jest bardziej nerwowy i trudniejszy w opanowaniu (mniejszy rozstaw osi). Tak, to była okazja - zdrowa buda, zdrowy silnik, dobite tuleje w zawieszeniu i zajechana skrzynia (ale przejechałem na niej jakieś 800km). W ciągu pierwszego tygodnia 3 znajomych chciało Rexa ode mnie odkupić.

Do tej pory kupiłem poliuretanowe tuleje, wstawiłem roll-bar, poskładałem nową skrzynię, kupiłem trochę gadżetów typu maska z laminatu, pasy szelkowe,... Wydałem około 2500zł, ale jeszcze kilka rzeczy wymaga regeneracji/poprawek, silnik przejrzę czy panewki są ok. Wydana kwota jest bez kosztów robocizny, bo wszystko robię sam (co przy braku czasu trwa dłuuugo).

Tak naprawdę wszystko zależy od Twoich umiejętności. Jeżeli liczysz się z tym, że będziesz musiał co nieco naprawić i umiesz to zrobić sam (a przede wszystkim masz czas), to szukaj auta ze zdrową budą, a reszta co bądź. Jeżeli chcesz kupić, wsiąść i jeździć, to potrzebny jest większy plik banknotów, albo prawdziwa okazja od dziadka z Niemiec.

Natomiast jeżeli chcesz się nauczyć jeździć, to polecam coś wolniejszego na początek. Ja licencję wyjeździłem Civikiem IVg. z silnikiem D15B2. Spokojnie dało radę powalczyć w klasie i generalce. Wolniejszy samochód (chociaż Hondy to takie wolne to nie są) uczy szanowania prędkości i doboru właściwego toru jazdy.

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-03, 19:29

Vit
Dobrze wiedziec, jakie masz podejscie do mlodych i nowych uzytkownikow, ale ja wiem, od urodzenia wszystko wiedziales :)

Dzieki za rady wszystkim, oczywiscie ze mna jada 2 osoby ktore mnie ostudza, w szczegolnosci tata :)

Bede kupowal z glowa, na spokojnie posprawdzam wszystko i mam nadzieje, ze chodz jedno z zaplanowanych szesciu aut do ogladniecia bedzie warte kupna :)

c00li
Forumowicz

przez c00li » 2013-04-03, 23:01

To jeszcze jedno - nie potrzebujesz młotka czy śrubokręta - jak wciśniesz "blachę" na progu czy gdzieś indziej palcem i poczujesz że wpada albo chrupie, to znaczy, że zgnita i nie pakuj się w to.

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-04, 01:31

ok, dzięki :)

a z młotem to żarcik był ;)

Wenega
Forumowicz

przez Wenega » 2013-04-05, 11:02

Koncząć optymistycznie moje wypowiedzi w wątku, dzis kupiłem Rexa :D NA czarnych blachch, bezwypadkowy na 99%, kompresja silnika w granicach 13 na każdym cylindrze(do ostatniej wymiany jeżdził jeszcze na pełnym sysntetyku), lakierniczo juz odświeżany ale wszystko zgodnie ze sztuką (nigdzie nie ma tony szpachli), do tej pory auto mialo dwoch właścicieli :D

cena zakupu: 5450zł :D

Pozdrawiam serdecznie i życze powodzenia wszyskim kupujacym :D

p.s.

niedługo pochwale się nabytkiem w odpowiednim dziale :D

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2013-04-05, 11:28

Wenega, wiem ktory, zdrowa sztuke kupiles w smiesznej kasie, gratulacje :)

Wenega
Forumowicz

przez Wenega » 2013-04-05, 12:01

wrobellos napisał(a):Wenega, wiem ktory, zdrowa sztuke kupiles w smiesznej kasie, gratulacje :)

strzał zycia :D mam dziś nieprzerwany orgazm od 7:44 jak podpisałem umowę :D

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-05, 15:35

z wielkopolskiego? :)
Szybkie pytanie. Bo jestem pod kamieniem pomorskim.

Auto do 2 tys obrotow przdrywa, dlawi sie. Ale powyxej 2tys obr jest bardzo dobrze. Co to moze byc? Ponadz stalo to sie dzisiaj, a auto jest codziennie jezdzone. Zauwazylem ze nie bylo benzyny, ale po zatankowaniu sie ni nie zmienilo.

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2013-04-05, 15:45

ZajacTeam napisał(a):z wielkopolskiego? :)
Szybkie pytanie. Bo jestem pod kamieniem pomorskim.

Auto do 2 tys obrotow przdrywa, dlawi sie. Ale powyxej 2tys obr jest bardzo dobrze. Co to moze byc? Ponadz stalo to sie dzisiaj, a auto jest codziennie jezdzone. Zauwazylem ze nie bylo benzyny, ale po zatankowaniu sie ni nie zmienilo.

zapłon do naprawy, kable, świece, może aparat. i raczej nie "akurat" od dziś :)

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-05, 17:09

a to cos powaznego, czy nie. Bo to najlepsze auto, bez rdzy itp.
Reszta puszcza dymek, albo blachaqka kibel.

[ Dodano: 2013-04-07, 02:06 ]
Kupiłem ed9, jetem szczęśliwym posiadaczem :)

jutro założę temat, wklęję foty itd.

cały dzień nim dzisiaj jeździłem heheh

vit

przez vit » 2013-04-07, 15:26

Wenega, Tak z ciekawości ,to ile to auto ma przejechane ? 8)

Wenega
Forumowicz

przez Wenega » 2013-04-07, 16:44

vit napisał(a):Wenega, Tak z ciekawości ,to ile to auto ma przejechane ? 8)

na liczniku jest coś koło 220 tyś, w 99roku było podobno 145 tyś.. nie mam podstaw żeby nie wierzyć że to realny przebieg..

już jest temat w odpowiednim dziale :D
forum/viewtopic.php?t=62748

ZajacTeam
Forumowicz

przez ZajacTeam » 2013-04-08, 01:28

mój też już ma temat :)

forum/viewtopic.php?p=574390#574390

Poprzednia strona