Panowie mam problem i nie wiem czy zrobic tak jak pisze rekomenduje firma valvoline czy nie trzeba. Mianowicie poprzedni wlasciciel jezdzil niestety na mineralnym oleju i ja teraz na wiosne chce go zmienic na valvoline maxlife 10w40 . Jednak jak przeczytalem oni rekomenduja przed zmiana oleju z mineralnego na polsyntetyk zastosowac ta plukanke valvoline :
http://allegro.pl/valvoline-engine-flus ... 42347.html CO o tym myslicie bo slyszalem zle opinie na temat tych plukanek ze lepiej tego nie stosowac a firma valvoline pisze zeby wlac plukanke potem wypuscic minerala i nalac 10w40. Jak myslicie wlewac to czy po prostu od razu 10w40 ?
ja u siebie płukałem płukanką MOTULA do teraz nic sie nie stało a napewno pomogło , valvoline tez powinno byc ok
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
ja narazie raz jak zmieniałem z jakiegos syfiatego oleju na motula ale dobrze wiedziec
hehe, a ile syfu po plukance wyplywa to kosmos, do autora - jezeli dlugo jeździł na mineralu to ja bym lal plukanke przed wymiana, tym bardziej jezeli byl lany castrol to na 100% trzeba plukac
A jednak nie mam tego oleju bo po pierwsze ropniakiem nie jezdze ani nigdy nie bede a po drugie mam prosto od dystrybutora polsyntetyk 10w40 maxlife tak ze jest to polsyntetyk na prawde
Podczepie się pod temat z może nieco głupim pytaniem ale co tam;) - co to jest płukanka? i na jakiej zasadzie to działa? że niby wlewam i jeżdze powiedzmy 1000 km i zlewam czy jak???
Z góry dzięki za odpowiedź