Hondzina pół oś

Asismar
Forumowicz

Hondzina pół oś

przez Asismar » 2013-02-25, 02:26

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum więc proszę o małą wyrozumiałość dla mnie :)

Miałem troche taką nietypową sytuacje ponieważ jadąc na autostradzie z prędkością 140-160km/h wysuneła mi się prawa pół oś prawa ze skrzyni biegów śrubka była i jest dokrecona więc nie wiem dlaczego stało mi się coś takiego pod domem odkreciłem koło i pchnąłem poł oś i wskoczyła na swoje miejsce, na szczęście do zjazdu nie było daleko :)

akMe
Administrator

przez akMe » 2013-02-25, 12:07

Tu nie chodzi o to czy sruba byla dokrecona. Wdlg moich wczesniejszych perypeti problemem jest to, ze pol os wczesniej nie byla wystarczajaco docisnieta ew na przeglubie niemasz pierscienia zabezpieczajacego lub ten pierscien jest ale sie rozkutasil. Jesli ponownie wciskales pol os powinienes uslyszec takie specywiczne "pyk/pstryk/ brzdęk/ bęk" najlepiej wziac mlotek duzy i zaiwanic w nia, wziac pozniej poruszac przod tyl i zobaczyc czy wyskakuje.
Pojezdzij troche, duzo poskrecaj pod domem na opor, prawo/lewo i sprawdzaj czy wyskoczy ponownie.

Asismar
Forumowicz

przez Asismar » 2013-02-25, 22:44

właśnie kolego przy wciskaniu jej ponownie było słychać takie pstryk po włożeniu jeźdze już troche skrecałem na opór ruszałem z "spiskami" zimie na recznym i na razie jest wszystko okej

dzieki wielkie za pomoc