M!R@S napisał(a):najwiekszy wklad w to ma uklad wydechowy, po samym kolektorze nic kompletnie nie czulem jak i moi koledzy, dopiero odetkanie wydechu cos dalo.
Vincent napisał(a):spokojnie zastanów się co daje Ci wymiana kawałka rurki przed katem i seryjnymi tłumikami
rogalike napisał(a):było D16A9 bez kata, wsadziłem kolektor - różnica wyczuwalna na +

sebas napisał(a):Góral, ?? przecież mam największe pasowe przy silniku i najmniejsze na kompresorze jakie się da
Jeff napisał(a):Chyba nie czytacie postów, tematem jest wyłącznie pytanie o wymianę kolektora wydechowego przy pozostawieniu reszty układu wydechowego w serii, o co pytał się autor tego tematu.
Co wypowiedzi Mirasa, w pełnie się z nim zgadzam, sam ten temat przerobiłem, bo zacząłem od początku układu, czyli kolektora. Zmiany zauważyłem tak jak Miras, po odblokowaniu układu wydechowego.
C
mam pytanie:
czy jest sens wymieniać seryjny żeliwny kolektor 4-2-1 na chinola 4-2-1?
auto to crx d16a8- cały wydech 55mm.
Kolektor żeliwny ma chyba mniejszą średnicę, ale za to jest trwalszy od chinoli, gdzie pękają spawy.
Czy chinol bedzie lepszy? da więcej mocy?
Jeff napisał(a):Chyba nie czytacie postów, tematem jest wyłącznie pytanie o wymianę kolektora wydechowego przy pozostawieniu reszty układu wydechowego w serii, o co pytał się autor tego tematu.
Co wypowiedzi Mirasa, w pełnie się z nim zgadzam, sam ten temat przerobiłem, bo zacząłem od początku układu, czyli kolektora. Zmiany zauważyłem tak jak Miras, po odblokowaniu układu wydechowego.
C
ja mówiłem o kolektorze wydechowym (tylko o nim) reszta wydechu mnie nie interesuje
Tak czy siak to jest ten sam temat co mit z uczeniem się komputera, ktoś powiedział i wszyscy stali jak głupki 30min w śniegu i myśleli że bedzie lepiej

rogalike napisał(a): albo że nie da 20 KM - bez sensu!

foxbox napisał(a):Chyba, że dorwiesz gdzieś stożki odpowiadające średnicy twojego wydechu, to wtedy lepiej zrobić łączenie na stożek bez siatki elastycznej, tak jak jest seryjnie.

rogalike napisał/a:
albo że nie da 20 KM - bez sensu!
Nie da . Musisz wspomóc się jakąś wlepą np TypeR
Dojrzały facet potrafi się przyznać do błędu i mi się nieraz zdarzyło pisać różne bzdury, które potem Sebas albo przema72 poprawiali ale Ty jak widzę chyba jeszcze się tego nie nauczyłeś.
przeglad hmm.... jezeli nie masz zaprzyjaznionej stacji to wyjmij srodek wspawaj rurke i zostaw obudowe dla zmyly
- jest sporo zbieżnych informacji do którego roku nie potrzeba mieć kata, jedni piszą 94 drudzy 95, nawet znalazłem info, że od 98 roku .... ale o 91 nie słyszałem .... mój CRX jest z 91 roku i też nie ma kata i na przeglądzie niedawno też nikt nic nie mówił 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości