Mam pytanko dziwne moze...w specyfikacji ED9 napisane jest ze bak ma pojemnosc 46 litrow...w CRXie nie ma kontrolki rezerwy, a swoja mam dopiero od 2,5 tygodnia wiecj do konca jej nie wyczulem...ale jak wskazowka weszla juz delikatnie na czerwone pole (tak nawiasem mowiac nie wiem czy t oznacza rezerwe czy pusty baniak) to pojechalem na stacje i zatankowalem do pelna..a tu zdziwienie weszlo ok 30 litrow...o co chodzi??? Wskaznik na maksa ale cos mi tu nie gra...
Jak wskazówka pokazuje czerwone to jeszcze luzik - sporo wachy jest. Nawet jak pokazuje poniżej czerwonego to jeszcze nie jest krytycznie. Zabawa jest z tym, że jak już jest naprawdę bardzo mało w baku to wskazówka "cofa się" z powrotem na czerwone po czym następuje koniec jazdy.
Jak podjeżdzam na stacje i wskazówka pokazuje 1/3 baku
to przeważnie wchodzi 30 litrów. 92rok.
A tak swoją drogą staram się nie wypalać do dna.
po tylu latach na dnie pewnie jakiś syf leży.
I może to się skończyć uszkodzeniem pompy paliowowej.
ciastosz napisał(a):Ale jaja Kras...mysle ze powinnismy sie jakos w tygodniu umowic i dalbys mi sporo wskazowek dotyczacych mojej niuni co Ty na to?? Stawiam piwko:)))
Spoko, nie ma sprawy. Ekspertem jakimś nie jestem ale przez te półtora roku jazdy nauczyłem się o CRX niejednego
Znaczy jak mam zero to mam jeszcze ok 15 litrow??? Ech widze ze nie u wszystkich tak jest...no ale inaczej w moim przypadku byc nie moze skoro wchodzi tylko 30...
U mnie jak wskazówka ląduje na czerwonym polu to wchodzi 35 litrów. Dopiero miałem dwa tankowania, ale za każdym razek idealnie 35 litrów, może bez 2 setek :roll:
mi 43 litry, kiedys jechalem z Wroclawia na koncowce, minalem stacje jedna, do drugiej bylo z 20 km, szarpnelo autem i zgaslo przy dystrybutorze , na stacji BP troszke ponad 43 litry. Pomijam sytuacje w ktorych auto stanelo mi na drodze i z kanisterka dolewalem
gdy mi spadnie na czerwone pole to maksymalnie mi wchodzi od 31do 32 litrów, :lol: prawde mówiąc miałem nawed zamiar zobaczyć ten zbiornik od spodu przy pierwszej okazji, tam jest jakaś plastikowa osłona i go niewidać, ale widze że dobrze ze tego nie ruszałem bo nietylko ja mam taki dylemat :?: przy tankowaniu :?: