Rozważam sprzedaż mojego zestawu ITB do B18C4. Ogłoszenie ma na celu zbadanie rynku czy ktoś byłby tym zainteresowany.
W skład zestawu wchodzi:
- ITB OBX - wyregulowane motylki, uszczelnione sekcje, poprawiony mechanizm otwierania motylków, listwa paliwowa OBX
- 4x filtry gąbkowe PIPERCROSS
- zewnętrzny regulator ciśnienia paliwa VMS
- wtryski od Preludy 2.2 H22A
- wszystkie potrzebne przewody paliwowe
- wszystkie potrzebne przewody do podciśnień
- mogę dorzucić mapę na której jeździł mój silnik
Cena: 3500 pln do negocjacji. Czemu taka wysoka bo ktoś kto kupi ten zestaw ma go Plug & Play i nie musi już płacić komuś za jego przerobienie, poprawienie po chińczykach i dostosowanie do normalnego działania.
W dobie kryzysu pewnie każdego zastanawia spalanie, więc spalanie jest takie
- trasa do 4000 RPM około 7 litrów czasem 8 kwestia jak się przyspiesza
- miasto do 4000 RPM do 9 litrów
- jazda powyżej 4000 RPM - matematyka tego raczej nie ogarnia czasem można zrobić 200 km na pełnym zbiorniku a czasem nawet mniej
Co do mocy jaka została osiągnięta na ITB ciężko coś wywróżyć jaka będzie u kogoś na jego silniku. U mnie na seryjnym silniku po kompletnym układzie wydechowym i z ITB było 201 KM i 183 Nm z maską i filtrami bez nawiewu na trąbki więc jak ktoś sobie wystruga nawiew na trąbki, założy wałki i pokręci kółkami jest szansa osiągnięcia znacznie wyższego wyniku.
Teraz pewnie wszystkich zastanawia czemu sprzedaję więc już opisuję powód - urodziło mi się dziecko (córka), mamy 3 samochody, nie stać nas na utrzymanie wszystkich i musimy sprzedać przynajmniej jeden...nie che żeby to było mój wolę sprzedać dziewczyny ale co za tym idzie muszę ograniczyć koszty eksploatacji mojego samochodu i zrobić go bardziej cywilnym jeśli chodzi o poruszanie się nim tak żeby dziewczyna mogła nim małą wozić bez szarpania i z bardziej ekonomicznym spalaniem. Oto cały powód nic nie jest uszkodzone ani nic z tych rzeczy. Na tym ITB zrobiłem prawie 6000 km bez jakiejkolwiek awarii jedyne co trzeba robić to częściej zmieniać olej bo spływa do niego benzyna i robi się rzadki ale jest to możliwe też wina tego, że mój silnik chyba umiera już po 3 latach używania w warunkach bojowych. I to chyba tyle. Jeśli będą jakieś pytania to zapraszam na PW lub satanix1@wp.pl lub 609 084 853.