t3/t4 turbo i kolektor
Chcesz sprzedac jakies graty do CRXa ???<br>
Tematy sa kasowane po 60 dniach nieaktywnosci !

M!R@S
Forumowicz

t3/t4 turbo i kolektor

przez M!R@S » 2012-10-12, 13:31

Siemka, mam sprężarkę o oznaczeniach m27 ar/48 ... latała rok czasu w moim reksie ee8 b16a1 na 0,6bara i dymała do samego końca i tlenu nie brakowało tak więc na softa napewno jest idealna, a w Dserii wydaje mi się, że na coś więcej... kolega z d16z5 latał dłuższy czas na niej na mocy 300km. Zakułem silnik i apetyt rośnie. Sprężarkę miałem regenerować bo tulejki te mosiężne się wyrobiły i zaczęła piszczać dymki na pełnym przelocie, na wkladce było ok.

Kolektor od Dabtuner który przerobiłem, a dokładniej to obspawałem wszystkie oryginalne spawy ponieważ im nie ufałem + dodałem miejsce na egt + sonde i dorobiłem wzmocnienie kolektora, że w tej chwili nie opiera się na głowicy tylko, a też na bloku u dołu (pasuje na ori śrubke :P)

Obrazek

Więcej info na PW :)

Cena za całość hmm regulaminowo 1000zł ale wszystko do dogadania się mogę rozkompletować, sama sprężarka 400zł, kolektor zawinięty 30km jazdy temu, a sprężarka ładna czysta pomalowana. Regeneracja niedaleko mnie 250zł więc jak coś można się dogadać.
Obrazek