jest taka sprawa że nie ma iskry na rozruszniku na pycha zapali ale przerywa tak jakby nie chodził na wszystkie gary raz przy odpaleniu na rozrusznik puścił dymek z filtra co to może być uszczela czy co??
[ Dodano: 2012-09-27, 08:44 ] czy niema odpowiedniej iskry cewka by padała ??
może Ci zwarcie robić rozrusznik np. nie cofa się jest brudny, może ślimak prędkościomierza też zware gdzie robił kiedyś gdzieś to w oplu robiłem jakimś 2 dni szukałem
gdzieś jakieś zwarcie musisz szukać a komp coś pokazuje>?
Pokażmy tym z bmw że życie nie kończy się na 6800rpm!
komp nic nie pokazuje zadnego błędu a kiedyś mi falowały obroty na obrotomierzu wiec może i to to a wktórym miejscu jest ten ślimak ?? bo dziś po paru razach pruby rozruchowej na rozruszniku odpalił przejechałem nim strzelił raz i normalnie chodził postawiłem go na podwórku prubowałem pare razy i palił poszłem na dosłownie 5 min do domu i po 3-4 prubach odpalił i znów prubowałem i znów odpalił puźniej znów odczekałem 5 min i juz do tej pory nic iskry nie ma wgl
[ Dodano: 2012-09-28, 15:53 ] a od czego jest taki przekaźnij za radiem?? bo sie lekko nagrzewa??
wczoraj odpalił na zaciąg chwile i zgasł znów odpalił przejechałem jakies 500 m stał i zaczeło sie strzelanie psikanie jak dodawałem gazu to go muliło na wolnych obrotach chodził normalnie bez dodawania gazu jak mu dodałem gazu to było buuuu i buuu wkońcu sam nawet na wolnych obrotach zgasł ;/ aparat przeczyszczony i wgl ale rozrusznik nic nie ma do tego skoro odpala na zaciąg ;/
[ Dodano: 2012-09-30, 09:45 ] znajomy mechanik mi powiedział ze tam w aparacie jest jakiś czujnik jutro go zaprowadzam na warsztat niech sie oni z nim rozprawią obiecał mi że zrobi a wiem że jest dobrym mechanikiem inne wyjście mi nie pozsotało wiec jak będe wiedział co mu jest napisze z góry dzięki wszystkim
Wszystko chłopaki wiadomo Aparat zapłonowy dziś albo Poniedziałek jade odebrać tylko jeszcze mówił że odpali i za chwile gaśnie odpali i gaśnie przekaźnik pompy??
Przekaźnik słychać po przekręceniu zapłonu na pozycję II. Kiedyś miałem podobną sytuację i okazało się że oszukiwał wskaźnik poziomu paliwa i było go tak mało ze silnik gasł. Tak jak pisali wcześniej - aparat (moduł, cewka na początek do sprawdzenia), potem można szukać dalej.