Tak. Bardzo dobry mechanik. A poprzedni wlasciciel byl partaczem. O ile blacharke utrzymal w stanie bardzo dovrym o tyle silnika nie..
Dowiedzialem sie ze prawdopodobnie rozrzad byl wymieniany dlatego ze pekl mu pasek i 1tlok spotkal sie z gora. Byl robiony szlif cylindra i wymieniana gora a tloka po szlifie dostac nie mogl wiec dal nominalny:/ no i dostaje lekki luz..a myslalem ze to panewka..
Co do kupna tlokow to.jak nie sprzedaja na sztuki jak sprzedaja. Na allegro sa nominaly po 125zl
robraf,Twój mechanik chce zrobić taką samą chałwę, robiąc jeden cylinder na pierwszy szlif i zostawiając pozostałe na nominale,bo szukasz jednego tłoka.To się nazywa dobra robota mechanika Poszperaj na forum, jak koledzy robili sami kapitalkę i sam oceń.
ja mam problem z d16z6.. otoz po hamowaniu silnikiem i dodaniu gazu robi sie chmurka za autem.. tak samo gdy go mocniej przekrece i na odcince..
glowica byla robiona, uszczelniacze wymienione a pierscienie sa podobno dobre lecz na 1tys km bierze okolo 2l oleju ;| juz sam nie wiem, mechanik pow. ze wymiana pierscieni nie pomoze, takze ktoredy ten olej by mogl przepalac ?
tzn jak stwierdził że pierścienie nie są dobre ? kompresją ? przecież kompresja może być katalogowa, a olej może walić na potęge, tego nie sprawdzisz, a po prostu wymienia się. Skoro przy hamowaniu silnikiem kopci to uszczelniacze, moze ktoś zbabrał