Montaz fotela kubełkowego!
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Jelen
Forumowicz

Montaz fotela kubełkowego!

przez Jelen » 2006-01-28, 11:07

Witam

mam kubełek Bimarco C ,posiada on 4 sruby mocujące ktore wkreca sie od spodu ,wie ktos moze jak zamontowac go do CRX'a? ,nie koniecznie musi być regulowany (ale dobrze jakby był) ,wie ktos czy moze dało by sie go wkrecic w seryjne rozwiercone szyny? ,moze ma ktos z was schemat/rysunek mocowan standartowego fotela w podłodze? Jak wy zamontowaliscie fotele kubełkowe?

pozdrawiam

Parówa
Forumowicz

przez Parówa » 2006-01-28, 11:20

wiec z tego co slyszalem i widzialem sa specjalne szyny i sa dwa rodzaje szyn nie regulowane i regulowane wiec niech wypowiedza sie inni

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2006-01-28, 11:27

ja bimarco montowalem w seryjne szyny :) i dziala good

sprawa jest dosc prosta:
-zalatwiasz sobie po 2 plaskowniki grubosci 4-5mm na kazdy fotel - dlugosc z tego co pamietam okolo 50cm.. zaplacisz za 4 sztuyki razem moze 20 zl ;) nie pamietam dokladnie cen teraz...
- wiercisz w nich dziury tak zeby pasowaly do fotela, ale w taki sposob zeby wkrecic tam srube stozkowa ! to jest bardzo wazne, bo glowna tej sruby musi sie schowac w grubosci plaskownika :) generalnie nie ma z tym zadnego problemu
- wiercisz ddziury w druga strona - do szyn i je normalnie przykrecasz

z tego co pamietam roznica lacznie na calej szerokosci jest zaledwie 2cm w rozstawie srub.. nie wiele, ale troche utrudnia to zycie.
W taki sposob zrobilem i sie sprawdza od dobrze ponad roku ;) dziala.. i fotel ma mozliwosc regulacji przod/tyl
z tym ze pamietaj: fotel trzeba zamontowac nieco z przodu... ze tak powiem.. jesli zmaontujesz go mnie-wiecej rowno na srodku tych szyn, bo tbedziesz mial taka sytuacje na na maxa przesuniety do przodu, to bedzie cos w stylu "optymalnego siedziaska dla goscia wysokosci 185cm" ;)
dlatego lepiej go nieco z prozdu szyn zamontowac

Marcel
Forumowicz

przez Marcel » 2006-01-30, 12:18

mozesz wykorzystac swoje ze starych foteli... wystarczy tylko na 1 dospawac kawałem rurki/plaskownika ,bo fotele w CVC44n i CRX2gen maja lekie przetłoczenie - koszt pawania za kpl 50zł max!