Remont silnika
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

jarek
Forumowicz

Remont silnika

przez jarek » 2004-11-05, 12:01

Witam wszystkich.Mam nadzieje że ktoś mi choć trochę pomoże.Jestem zalogowany od maja na tej stronce i w maju udało mi się kupić CRXa.Zrobiłem w tym samochodzie remont silnika jest to silnik 1.5 8V wersja amerykańska padaka straszna ale co mniałem zrobić jak już kupiłem to trzeba zrobić trochę pojeździć i może później sprzedać.Niewiem jak to będzie chodziło ale mam nadzieje że dobrze.Jest jeden problem dałem do znajomego który ma warsztat zrobił wszystko złożył silnik odpalił go oczywiście zapalił z pierwszego ustawił zawory wszystko lux.Chodził na wolnych obrotach ze dwie godziny ładnie pracował.Jak wyjechałem za bramę 500m to mi zgasł,później odpaliłem jechałem znowu może 500m i zgasł nie chciał zaplić po jakimś czasie zaplił ale jak mu nogę na gaz to jakby nie mniał siły.On mówi że może pompa paliwowa ale ja już jestem tak wkurwiony że niewiem co robić.Przeciez paliwo w zbioniku było a nieraz pompa siada jak nie ma paliwa.JAK MACIE JAKIEŚ POMYSŁY TO POMÓŻCIE CZEKAM NA ODPOWIEĆ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: Pią Lis 05, 2004 10:27 am ]
SILNIK

maciekcrx
Forumowicz

przez maciekcrx » 2004-11-06, 12:57

z tego co piszesz to jest to I gen jesli tak to pompa jest dosc slyszalna. moze na stykach pompy porobily sie zimne luty kto wie?? jak zrozumialem to jest raczej gaznik wiec moze ustawienia gaznika albo rozdzielacz jesli wtrysk to moze elektyryka albo komp?? napisz cos wiecej o samochodz to moze da sie cos wymyslec!!!

pozdro maciek
MACIEK RALLY DRIVERS DO IT SIDE WAYS....