zabezpieczenia przeciw kradzieży
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

konio
Forumowicz

przez konio » 2006-01-25, 08:31

słyszałem o dobrym patencie. Przecinacie zasilanie cewki i wstawiacie przełącznik dwukierunkowy.
pozycja pierwsza cewka jest zasilana normalnie- wszysko jeżdzi i działa jak powinno.
pozycja druga cewka jest zasilana z plusa od bendeksa- efekt taki że jak złodziej zapala auto to ono mu odpala, słyszy silnik ,a jak puszcza kluczyk to gasnie, mysli że jest poprostu walniete i nie pali.

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2006-01-25, 09:23

panowie - może jeszcze opiszcie dokładnie jakie i gdzie macie zabezpieczenia ?? przecież macie galerie i macie fotki z numerami rejestracyjnymi - a nie tylko my czytamy to forum, sa ludzie którzy mają dojścia aby ustalić gdzie mieszka właściciel - więc myślę że co niektórzy powinni pousuwać część tekstu ze swoich postów - to tylko taka moja sugestia

BULLET
Forumowicz

przez BULLET » 2006-01-25, 10:26

gdzie jest moderator tego forum ??! moze niech zajmie sie tym do czego zostal wyznaczony ,głupota niektórych ludzi jest porażająca.
RT 001

Mariusz19b
Moderator

przez Mariusz19b » 2006-01-25, 11:43

BULLET napisał(a):gdzie jest moderator tego forum ??! moze niech zajmie sie tym do czego zostal wyznaczony ,głupota niektórych ludzi jest porażająca.

a co tu masz nie tak?
chyba kazdy daje jakies rady a czy dobre czy zle to kazdy nastepny piszacy powinien ocenic i zdementowac lub nie

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2006-01-25, 11:55

no jak to co - właśnie chodzi o ten post który już zniknoł :-)

BULLET
Forumowicz

przez BULLET » 2006-01-25, 13:48

o post konio jesli chesz sie pochwalic swoim super zabezpieczneiem lub poradzic to rob to autorowi postu na PW a nie piszac na forum ogolnym gdyz mowiac o swoich zabezpieczniach mozesz robic krzywdę innym."MYŚLICIE"- (to naprawde nie boli) o inny a nie tylko o sobie.
RT 001

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2006-01-25, 14:31

ja ze swojej strony dodam jeszcze jedno - być może obraże tutaj GUFIX-a za co odrazu przepraszam - zarejestrowałeś się 22 stycznia i jako 3 post było pytanie o zabezpieczenia w naszych autkach - może będziesz mi miał to za złe ale ja wolę dmuchać na zimne - mam nadzieję że to zrozumiesz i jeśli tym postem Cie uraże to mi wybaczysz. Nie chcę abyś źle zrozumiał mój post - nie chcę Cię z tąd wyganiać ani nic podobnego - tylko takie sprawy nie powinny być poruszane na ogólno dostępnym forum.
Moja rada - opisz się dokładnie - wiek i miasto oraz czym pomykasz - wtedy napewno będzie łatwiej złapać z Tobą kontakt osobisty i będzie można Ci doradzić co i jak zrobić. Chętnych pewnie znajdzie się trochę.
Częśc ludzi się zna osobiście z tego forum, spotykało się i takie tam inne - wiec mamy miedzy sobą pewien kredyt zaufania. Oczywiście radami służymu wszystkim i to chętnie.

Tak jak napisał BULLET - aby nie robić krzywdy sobie samemu i tymbardziej innym

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2006-01-25, 14:43

VEN napisał(a):ja ze swojej strony dodam jeszcze jedno - być może obraże tutaj GUFIX-a za co odrazu przepraszam - zarejestrowałeś się 22 stycznia i jako 3 post było pytanie o zabezpieczenia w naszych autkach - może będziesz mi miał to za złe ale ja wolę dmuchać na zimne - mam nadzieję że to zrozumiesz i jeśli tym postem Cie uraże to mi wybaczysz. Nie chcę abyś źle zrozumiał mój post - nie chcę Cię z tąd wyganiać ani nic podobnego - tylko takie sprawy nie powinny być poruszane na ogólno dostępnym forum.
Moja rada - opisz się dokładnie - wiek i miasto oraz czym pomykasz - wtedy napewno będzie łatwiej złapać z Tobą kontakt osobisty i będzie można Ci doradzić co i jak zrobić. Chętnych pewnie znajdzie się trochę.
Częśc ludzi się zna osobiście z tego forum, spotykało się i takie tam inne - wiec mamy miedzy sobą pewien kredyt zaufania. Oczywiście radami służymu wszystkim i to chętnie.

Tak jak napisał BULLET - aby nie robić krzywdy sobie samemu i tymbardziej innym

słuszna uwaga !! Napewno ktoś Ci pomoze poradzi ale takie rzeczy lepiej omawaiać na PW lub GG !!
HONDA ZBLIŻA - podaj dalej !!!

konio
Forumowicz

przez konio » 2006-01-25, 15:10

Kolego Bullet czytaj uwaznie. nie napisałem że mam takie zabezpiczenie tylko że o nim słyszałem. Po za tym kluczem odpalanie przy elektrycznych zabezpieczeniach jest znalezienie schowanego włącznika o czym nikt nie pisze w postach gdzie schował. A jak masz do mnie wyjeżdzać z takimi tekstami to ja wcale nie musze tu nic pisać. Poziom wiedzy technicznej na tym forum jest odjazdowy

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2006-01-25, 16:00

konio, w tym przypadku nie masz sie co unosić - być może taki właśnie patent już ktoś ma i dlatego dokładne opisywanie zasady działania takiego czegoś nie jest na miejscu. Fakt ze osobiście mnie zainteresował mnie ten pomysł. A co do Twojego wypowiadania sie w sprawach technicznych to szkoda by było stracić Cię na forum w tym temacie więc jeszcze to przemyśl.
A do wszystkich - czy was qurfa po pier do li ło z tym obrażaniem sie i unoszeniem ?? Nie bądźcie aż tak honorni i czasami przemilczcie pewne "razy" albo piszcie na PW do tego do którego macie pretensje że was ubudł na ambicji.
Ma tu być jak w rodzinie a nie jak na ringu :wrrr:
No - mam nadzieje że dotarło i przemyślicie to sobie wszyscy którym czasami ambicja za bardzo podskakuje. :D
Cholera - ale sie rozpisałem - prawie jak admin albo jak moderator :rotfl2: :rotfl2:

dominik216
Forumowicz

Samochód: ATS Tourer & ATR

przez dominik216 » 2006-01-25, 18:23

Ja oprócz alarmu mam u siebie taki "pstryczek elektryczek" wczepiony pod przewód +idacy do stacyjki. W momencie gdy go włacze , a chce przekrecic kluczyk dziala jak odciecie zapłonu(nie wiem jak dokładnie jest zamontowany-nie sprawdzalem).Poprzedni własciciel wspominał ,ze tylko dzieki temu prostemu rozwiazaniu nie skradzino mu autka.
Prosty montaz, nieduzy koszt a zawsze moze pomóc(przynajmniej nie zaszkodzi) :D
Było AAS, ED9, EE8,BB9,EJ9, EP1
Obecnie ATS & ATR

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-01-25, 18:54

pstryczki są dobre i tanie ale niestety mają dwie poważne wady...
pierwsza - trzeba o nich pamiętać i włączać / wyłączać za każdym wyjściem z samochodu
druga - jak ktoś Cię będzie obserwował to zaraz wypatrzy gdzie masz ten ukryty pstryczek...

najlepszą metodą jest zamontowanie immobilizera (np. wiele alarmów ma taką funkcję). Wtedy włączając alarm automatycznie zamykasz drzwi zamkiem centralnym i rozłączasz zabezpieczone obwody. O zamknięciu drzwi napewno nie zapomnisz więc jest to metoda skutecza, Pozostaje tylko zadać sobie trud aby konkretnie ukryć centralkę i pożądnie wpleść przewody w wiązki. Najlepiej zastosować kilka odcięć w obwodach na raz. A czym więcej czasu poświęcisz na ukrycie centralki tym skuteczniejsze zabezpieczenie.
A jakis tam "pstryczek" można dodatkowo umieścić gdzieś np. pod kierownicą, nawet tak "dla picu" żeby złodziej myślał że jest "na tropie" :)

konio
Forumowicz

przez konio » 2006-01-25, 19:41

ok. a w sumie o dobre zabezpieczenie to trzeba by chyba złodzieja dobrego spytać. Taki to ma najwięcej doswiadczenia w tych sprawach.
1.1 bara

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2006-01-25, 20:14

ale twoje rozwiązanie konio, ma pewien mankament - chyba sie domyślasz :-)

Neon
Forumowicz

przez Neon » 2006-01-25, 22:00

jak pisałem wcześniej, a potem usunąłem...

Najlepszym zabezpieczeniem wydaje się być niedźwiedź-lock - tak twierdzi monter który mi go zakładał. Złodziej widząc niedźwiedź-locka odrazu daje sobie spokój....
Podjeżdżamy do murka, zapinamy 1ke i blokujemy. Ot....

Koszt takiej blokady to 280zł, ztymże od producenta nie można jej sobie samemu zamówić, trzeba zakupić ją najczęściej wraz z montażem...+ ~100zł

Poprzednia strona