Witam robiłem swapa z d13b2 na d16a9 z wiazkami od d15b2 samochod Honda Civic eg3 95 r
Odrazu zaznaczam ze komputer nie pokazuje błędów jest jedno mrygniecie diody (komputer sprawny) i pozniej nic
A problem polega na tym ze Hanka trzyma mi 2 tys obrotow na jałowym nie ważne czy ciepły czy zimny silnik ;/
Miałem 3 przepustnice i na każdej jest tak samo. Czysciłem też silniczek krokowy i też niestety nic ;/
Wężyki nie łapią lewego powietrza sprawdzałęm za pomoca samo starta (gdy na odpalonym silniku psikalbym wezyki samostartem i by bylo przebicie to obroty by sie zmienialy)
A i jeszcze mam takie odczucie jakby w granicach 2-3 tys obrotow nie mogl sie wkrecic na obroty tzn wkreca sie ale dosc dlugo a pozniej juz idzie normalnie ;/
A drugi problem jest taki ze w trakcie jazdy czy na postoju z uruchomionym silnikiem wiatrak chlodnicy sie nie wlacza moglbym czekac do usranej smierci a i tak sie nie wlaczy gdy silnik jest juz bardzo goracy i zgasze samochod i przekrece pozniej kluczyk w pozycje zaplonu (zapalone kontrolki na desce rozdzielczej) to wiatrak pracuje ale gdy w trakcie jego pracy odpale samochod to juz sie wylacza