Problem: Rano wchodzę do autka , chcę zapalić , przekręcam stacyjkę świeci się kontrolka Check engine . I Jest duży problem z zapaleniem , muszę pare razy męczyć go , aż załapie , to obroty spadają tak żę kierownica cała chodzi ( silnik chodzi taś , taś , taś ) po upływie 2min wraca na normalne obroty i pracuję bardzo równo ! Kontrolka świeci cały czas... Gdy przejadę i silnik chwyci temperaturę pali od " strzała " Kupiłem nowy czujnik i wymieniłem go . Zresetowałem cały komputer ( poprzez odłączenie akumulatora ) Zapalam i dzieje się to samo ! Błąd jak sprawdzałem na komputerze nadal dioda miga 6razy , odstęp , 6razy .... Więc nadal wskazuje ten sam błąd . Wszyscy pisali że jest to przez czujnik na 99% . Ale okazuje się że jednak nie. Może to byś spowodowane przez to że wiatrak nie działa ?! ( tak sadzę ponieważ jeszcze nie zauważyłem aby się włączył wiatrak ) Od chłodnicy jest jeszcze jakiś inny czyjnik ? Gdzie ?
Kable wymienione. Jak to nie ten czujnik to Co dalej robić ?? POMOCY .
Crx 90r ED9 D16z5 .
Pozdrawiam

( to teraz powinien już odpalać o ile jest sprawny - jak to najlepiej sprawdzić ? Teraz jest jeszcze zimno , ale na postoju powinien sie włączyć ?