U mnie przed zmianą bębnów na nowe (te jakoś się kur. ułożyć dobrze nie mogą) zwykły ręczny na lince blokował mi koła nawet przy 50km/h na suchym i równym asfalcie w solce.
atom1 napisał(a):bo na tarczach takiego efektu nei bedzie
Dawca44 napisał(a):atom1 napisał(a):bo na tarczach takiego efektu nei bedzie
Ja zregenerowałem zaciski, wrzuciłem nowe tarcze i klocki, porządny płyn i odpowietrzenie i w efekcie mam mocny ręczny. Nie boję się wystartować w jakimś kajtku.
Vermilion napisał(a):Jak na moje hydraulik do wydmuszki jeszcze przy tak lekkiej dupie jaką ma CRX to jak strzelać rakietą w królika. Przerost formy nad treścią
U mnie przed zmianą bębnów na nowe (te jakoś się kur. ułożyć dobrze nie mogą) zwykły ręczny na lince blokował mi koła nawet przy 50km/h na suchym i równym asfalcie w solce.
Tylko na jaką cholerę przy stówie na blacie blokować tylne koła? Tak jak sebas już kiedyś mówił nawrotki z użyciem ręcznego to tylko strata czasu, dużo lepiej jest skrócić po prostu promień łuku. A jak masz zrobić 180'tke na prostej to dalej nie rozumiem po co przy 100km/h ?Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości