mam takie pytanie czy jesli crx 1gen stał ok. rok nie odpalany chy bedzie jakis problem teraz z tym motorem?? bo mam takie auto na oku a nie chce pakowac sie w remąty silnika
W takim silniku może być problem z pierścieniami i przepuszczaniem oleju.
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
Wszystko zależy od tego gdzie był trzymany i dlaczego stanął.I jak kupisz to musisz go całego przeglądnąć ,żeby wiedzieć na czym jeżdzisz.Przed podpisaniem umowy warto ten silnik odpalić,chyba że cena i stan reszty jest super i wtedy ryzyko w zabawę z silnikiem się opłaci
W aucie, którym teraz jeżdżę silnik bym nie odpalany przez dwa lata i nic mu nie było i nie zanosi się na to, żeby było. Co prawda czas ten autko spędziło w cieplutkim garażu, a sam silnik był i jest w stanie 'jak z fabryki' bez żadnych remontów, biorąc pod uwagę przebieg i porównując go do innych na forum (żywy dowód, że nie każda honda musi dymić na niebiesko i palić olej przy pałowaniu. póki co). Jedyną inwestycją był nowy aku, bo stary się nadawał jedynie do utylizacji.
Tyle tylko źe ja znałem całą historię tego auta i wszystkie jego przygody. Jak bym miał coś brać w ciemno, to bym się powaźnie zastanowił, czy stać mnie na ewentualny remont.
Mój ee8 stał 4 lata w szopie z pająkami itd. jak go kupiłem zakręciłem najpierw tylko wałem kilkanaście razy i do tej pory zrobiłem już około 40-50tys km. i jest ok, ale przykapcać zaczyna, ale to przy 200tys normalne już jest
Wszystko zalezy od tego w jakim stanie byl zgaszony ostatnim razem, rok nieodpalania nie powinien narobic zadnych szkod jesli w silniku bylo wszystko ok