No ja właśnie przez to przechodzę. Mi chłopaki doradzili tak, zaczynając od najłatwiejszej czynności:
1) sprawdź poziom płynu w chłodnicy i ew dolej
2) wyczyść silnik krokowy
3) wymień uszczelkę kolektora ssącego
chcialem wyczyscic zapasowy co mi zostal po ostatnim rexie ale ukrecilem 1 srubke ta co jest na krzyzaka a te imbusowe sie nida obslizguje i mam obawy ze z tym bedzie to samo
[ Dodano: 2012-02-12, 18:34 ] moze ktos mi poradzi moze ktos rozkrecal ten silniczek nie chcial bym popelnic 2 bledu
Odlaczales ostatnio akumulator? jesli tak, to masz odpowiedz;) skasowal sie komp, sprawdz poziom plynu w chlodnicy, dolej w razie potrzeby, odlacz ponownie aku, 10 minut powinno starczyc, odpal auto (zimne), koniecznie wylaczone wszystskie odbiorniki pradu, i dmuchawa, poczekaj az sie calkowicie zagrzeje, przy minusowej temp bedzie to trwalo kilkanascie minut, wsio, jak sie nie uda to powtorz.
jezeli nie odlaczales aku, a problem jest z krokowym, bedzie pokazywal blad, sprawdz to.
Dziwna sprawa. Jechałem do brata po jeden klucz i w drodze powrotnej obroty się ustabilizowały. Najpierw na 1200, a potem 850. Porządnie go przepałowałem na niskich biegach, bo nie chciało mi się w to wierzyć. No i finał taki, że obroty ani drgną A byłem rano w aso, żeby dowiedzieć się o uszczelkę, to kazali czekać na nią dwa tygodnie, aż mi się ciemno przed oczami zrobiło. Dobrze, że póki co nie będzie potrzebna
mi jak obroty skakaly to wykrecilem srubke ta co jest na przepustnicy taka mosieżna. i wkrecilem spowrotem i wszystko wrocilo do normy nie mam pojecia czemu przez to:) kilka razy sie meczylem z krokowym itd a pomoglo wykrecenie i wkrecenie spowrotem tej malej srubki
mi jak obroty skakaly to wykrecilem srubke ta co jest na przepustnicy taka mosieżna. i wkrecilem spowrotem i wszystko wrocilo do normy nie mam pojecia czemu przez to:)
no bo ta srubka regulujesz ilosc zasysanego powietrza na wolnych obrotach, jak jest za bardzo wykrecona to powietrza za duzo i caly system glupieje, te srubke trzeba wkrecic zgodnie ze wskazowkami z manuala images_2ndgen/manual_II_pliki/5-10.pdf