Kierownica...help!
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

sarek
Forumowicz

Kierownica...help!

przez sarek » 2004-10-29, 17:40

Sprawa o ktora sie zapytam wyda sie pewnie wiekszosci z was smieszna...ale coz nie jestem doswiadczony w sprawach samochodowych wiec pytam.(podobno kto pyta nie bladzi)
A wiec pytanie jest takie. Jak sie zmienia kierownice na jakas super odjechana to co trza brac pod uwage? wiem ze rozstaw srob itp. a o co chodzi z tymi nabami? czy one pasuja do konkretnych modeli samochodow czy sa uniwersalne? aha i jeszcze jedno. co z klaksonem? bo przeciez (np w crx) jest "wbudowany" w kiere. a jak zmieni sie na taka co nie ma "w sobie" klaksona to co ?

jak znajdzie sie ktos laskawy i mi odpisze to bede wdzieczny. Z gory dzieki !!

pzdr

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2004-10-29, 17:48

- kupujesz nabe dedykowana dla twojego samochodu dla crxa zwykle to koszt 150-200 zl nowa
- kupujesz ladna kierownice
- wiekszosc kierownic ma na srodku klakson
- jak nie ma... to mozesz dokupic taka nakladke na kierownice z przyciskiem i bedziesz mial "ppiiii piiii" :)
- jak juz wszystko masz to montujesz i tyle :)

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2004-11-01, 15:54

Jesli chodzi o nabe to jest to "przejscie" z wiloklinu danego auta na kierownice "sportową".Ja kiedys szukałem i przyznam sie ze nie było łatwo ,ale udało sie.Jednak otwory w nabie nie odpowiadały otworom na kierownicy,ale dotoczyłem pierscien w ktorym nawierciłem otwory odpowiednie jak w kierownicy oraz 'drugie' odpowiednie do naby,pozostało skrecic-i jazda.
Trzeba przyznac ze w crx'ie kierownica nie wyszła firmie najlepiej,mogli postarac sie lepiej.pozdrawiam
Powodzenia.

[ Dodano: Nie Lis 07, 2004 9:30 pm ]
Byłem dzisiaj na giełdzie w gliwicach.Pytałem o nabe była nowa 120zł chciał.
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team