del sol wrocław
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2012-02-01, 16:21

polkar napisał(a):No niestety super projekty albo tak kończą albo sa rozbierane tak jak Rudzinskiego...
Eh, szkoda gadac...

Karol ,powiem tak , taki super to do końca nie był , lakierowanie auta było troche na odwal się, miał sporo niedociągnięć :D tego nie da się ukryć bo sam to auto macałem zaraz po kupieniu od kumpla co je robił :)tu coś tam tam coś tam :) ale nie ma co ukrywać , że teraz załatwione mocno , ale do odratowania spokojnie , bo mechanika i zawias jest naprawę ok :)
Obrazek

kamillor
Forumowicz

przez kamillor » 2012-02-02, 08:40

M!R@S napisał(a):kamillor, bzdury piszesz...

uważam, że nie i widzę, że kilka osób potwierdza moją opinię. Ale to jest forum więc każdy może mieć własne zdanie. Szkoda tylko, że Ty nie potrafisz nawet uargumentować swego niezwykle wymownego posta. Pozdrawiam ludzi, którzy lubią rzeźbić w gównie :ok:
Function over Fashion:)

sebas
Moderator

przez sebas » 2012-02-02, 08:55

Dymek, co się stało z przodem? był dzwon od strony kierowcy? nie wiesz czy poważny? jak tam mechanika tego auta? Nie wiesz czy klima działa?

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2012-02-02, 09:52

Jak już ktoś pisał wyżej - to jest forum i każdy ma swoje zdanie.
Ja uważam, że bez obejrzenia na żywo kogoś ogarniętego nie ma co się wypowiadać.

Założę się, że gdyby przykładowo ten exemplarz nie wypłynął na allegro w takim stanie, tylko powiedzmy kupił by go ktoś i pomalował na nowo to zdanie takich osób jak pirul było by zupełnie inne. Wtedy pewnie większość powiedziała by "o to ten projekt co był kiedyś na forum, widzę że nadal nieźle się trzyma", a nie, że to złom do utylizacjii ... a zmienił by się tylko lakier na świeższy, pasowanie elementów itp ... a auto było by to samo :rotfl2:

To jest temat na osobną dyskusję, nie wiemy tak na prawdę kim jest kolega pytający, jakie ma możliwości zrobienia auta. Owszem jeśli np. nie wie nic o autach to zakup czegoś takiego jest bez sensu, bo na mechaników, blacharzy wyda grube miliony, ale jeśli np. ma własną lakiernię czy coś to doprowadzenie tego do normalnego stanu jak pozbiera części zajmie mu 2 tygodnie i znów będą wszyscy się zachwycać. (Nie w tym przypadku, bo wypłynęło jako "złom" i taką łatkę będzie mieć do końca swoich dni).

sebas
Moderator

przez sebas » 2012-02-02, 10:25

Ja tam bym go z chęcią zreanimował :) Tym bardziej że mam lampy, drzwi itp... dlatego o nią pytam.

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2012-02-02, 12:09

http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Dymek
Forumowicz

przez Dymek » 2012-02-02, 12:58

sebas napisał(a):Dymek, co się stało z przodem? był dzwon od strony kierowcy? nie wiesz czy poważny? jak tam mechanika tego auta? Nie wiesz czy klima działa?

Sebas , stłuczka była lekka, jakaś kobitka go zahaczyła , nie jest pognieciona , geometria cacy , jedynie blacha się pogięła, błotnik najbardziej i lampa , zderzak leciutko ale był źle pomalowany i cała farba odeszła... zawieszenie ok , hamulce ok , silnik podobno coś tam brał oleju ale to było przed remontem bo był robiony a teraz z tego ci wiem to jest ok. Drzwi od pasażera są trochę wgniecione bo ktoś na parkingu pozazdrościł i przywalił , przydało by się jeszcze odświeżyć cały lakier po malowaniu , co do lakieru to mam kontakt do tego co to malował i mogę dowiedzieć się jaki to odcień dokładnie i z czego mieszany.
Obrazek

toomek_124
Forumowicz

przez toomek_124 » 2012-02-02, 13:37

właśnie przed chwila tez ja zobaczylem :rotfl:

był juz ktos ogladac tego szarego del sola z Wrocka ? ;)
ed9 d16z5

gryzon
Forumowicz

przez gryzon » 2012-02-02, 17:24

Strasznie szkoda ze auto tak skończyło a Veno odwalił kawał dobrej roboty ,ale co zrobic takie są reali jak już ktoś kupi zrobione ładnie auto to nie dba o nie jak poprzednik ;/

Auto idealne na części gdyby do Wrocławia było bliżej to już bym sprzedawał klime i chlapacze :rotfl: wiec nie bijcie piany bo auto jest mega tanie . Ogarnięta osoba kupi tą sole polata pół roku i jeszcze na niej zarobi. ;)

maciu$
Forumowicz

przez maciu$ » 2012-02-02, 18:02

Szara z Białegostoku daje radę, widziałem, macałem ;) Szara z Wrocławia chyba poszła bo nie ma ogłoszenia.

matek1617
Forumowicz

przez matek1617 » 2012-02-02, 18:35

Z białegostoku to jest pułapka. Jak się dobrze przyjrzycie to drzwi kierowcy opadają, maska od strony pasazera jest lekko wypukła i tył jest baardzo nie spasowany więc moim zdaniem ktoś ją ładnie poobijał i wpadł na pomysł lakieru z S2000 zeby dobrze sprzedać. Tez trochę ją pooglądałem i już miałem dzwonić ale po zauważeniu tych defektów to daję spokój.

pirul
Moderator

przez pirul » 2012-02-02, 18:39

Ryba88 napisał(a):Założę się, że gdyby przykładowo ten exemplarz nie wypłynął na allegro w takim stanie, tylko powiedzmy kupił by go ktoś i pomalował na nowo to zdanie takich osób jak pirul było by zupełnie inne. Wtedy pewnie większość powiedziała by "o to ten projekt co był kiedyś na forum, widzę że nadal nieźle się trzyma", a nie, że to złom do utylizacjii ... a zmienił by się tylko lakier na świeższy, pasowanie elementów itp ... a auto było by to samo :rotfl2:

Widzisz i tu się mylisz. Choć po zdjęciach byłoby pewnie ciężko powiedzieć to zdania na temat ratowania trupów nie zmienię bo sam jeździłem lakierowanym 14letnim (wówczas) del solem po stłuczce z lewej strony i sprzedałem auto bo za dobrze je znałem i wiedziałem, że za jakiś czas powyłazi znowu to i tamto, a rozbierać wszystko i lakierować kolejny raz mija się z celem bo i tak już wszystko w tym aucie brzęczało i trzeszczało po części przez zawias ale głównie ze względu na to, że była wcześniej rozbierana X razy do lakierowania, obijania tapicerki przez poprzedniego właściciela itd. Ten kto to auto sprzedaje czy sprzedawał też zapewne wiedział jakim gównem jeździ bo by bez powodu samochodu za cenę swapa nie sprzedawał więc daruj sobie takie podejścia :)
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

gryzon
Forumowicz

przez gryzon » 2012-02-02, 19:22

matek1617 napisał(a):Z białegostoku to jest pułapka. Jak się dobrze przyjrzycie to drzwi kierowcy opadają, maska od strony pasazera jest lekko wypukła i tył jest baardzo nie spasowany więc moim zdaniem ktoś ją ładnie poobijał i wpadł na pomysł lakieru z S2000 zeby dobrze sprzedać. Tez trochę ją pooglądałem i już miałem dzwonić ale po zauważeniu tych defektów to daję spokój.

Sam jestes pułapka auto jest akurat moje wiec średnio trafiłes hahha ;] A całe ogoszenie było robione na szybko o 4 rano .

a wiec ; drzwi nie opadaja a błotnik jest wgnieciony i temu drzwi dziwnie wyglądają ale tego juz nie zobaczyłes
maska na jednej focie jest otwarta a na innej zamknieta ot twoja wypukłoś hehe
tył wyglada normalnie moze foto dziwne bo było robione na szybko ??

Nikt nie wpadł na lakier z S2000 aby solke dobrze sprzedac tylko właśnie kiedys mnie Veno zaraził tym kolorem i chciałem miec taka solke !

maciu$
Forumowicz

przez maciu$ » 2012-02-02, 19:25

matek1617 napisał(a):Z białegostoku to jest pułapka. Jak się dobrze przyjrzycie to drzwi kierowcy opadają, maska od strony pasazera jest lekko wypukła i tył jest baardzo nie spasowany więc moim zdaniem ktoś ją ładnie poobijał i wpadł na pomysł lakieru z S2000 zeby dobrze sprzedać. Tez trochę ją pooglądałem i już miałem dzwonić ale po zauważeniu tych defektów to daję spokój.

Internetowi eksperci od wypadkowości :rotfl:
Lubię to!

matek1617
Forumowicz

przez matek1617 » 2012-02-02, 20:10

Za eksperta się nie uważam tylko pisze to co widzę. To że auto jest twoje to nie znaczy że jest idealne. Ok błotnik jest wgnieciony i drzwi tak wychodzą powiedzmy ze moze tak byc ale nie wmowisz mi ze maska jest prosta, skoro na pierwszym zdjeciu widac roznice odstepu przy prawym swietle w stosunku do lewej strony. Moze byc jeszcze sprawa ze zderzak opada co tez wzkazuje na zle spasowanie. Ale okej skoro chcesz sprzedawac ja w stanie idealnym to nie bede Ci przeszkadzał psujac jej wizus :) Pozdrawiam

PS. Co do koloru to tylko moje domysły być może i mylne :)

Poprzednia strona   Następna strona