Jak w temacie, tragiczne spalanie! Co poradzić, pytanie kieruje zwłaszcza do posiadaczy 1st gen. Spalanie dotyczy miasta, jazda w 50% bardzo dynamiczna i 50% spokojna.
Przy nromalnej jeździe moja Erka paliła połowe tego. Mnie bardziej by niepokoiła sprawa o której mi wcześniej mówiłeś ... Ale Ty przynajmniej masz auto jeżdżące, a ja od listopada nie mam silnika... I jak narazie nie widze przyszłości bo nikt nic nie wie o żadnym porządnym d16zc1
PS może na stacji Cie wydymali troszke ?
pomogę w sprawach wykroczeniowych, karnych oraz odszkodowaniach
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=70254 <---- mój ED
po zresetowaniu kompa (twrdy reset-30 minut klema z akumulatorka)po wyłączać wszystkie urządzenia które pobierają prąd tzn dmuchawe,radio wycieraczki,ogrzewanie tylnej szyby światła nawet to oświetlające kabine.
Po tym,odpalić silnik i nie dotykać podczas pracy pedału gazu,niech pochodzi sam na wolnych obrotach koło 12 minut nie mniej a właściwie jeszcze dokładniej do właczenia się wentylatora na chłodnicy,niech osiągnie pełna temperaturke silnika.
Po takim zabiegu jeżdzić normalnie,nic nie uczyć nic z takich rzeczy,normalnie jeżdzić,jak oszczednie to oszczednie jak w pedał to w pedał po prostu jeżdzić tak jakby kom już był nauczony,nie uczyć go w żaden taki sposób jakieś 100 km czy takie tam.
Ten sposób jest prawidłowy i normalny,nic nie trzeba robić.
A wiem i pisze o tym bo w rodzinie najbliższej mam 3 ceerki i wiem jak z nimi się obchodzić i co trzeba z nimi robić.
jak co to zapraszam po porady na gg chetnie pomoge i odpisze zawsze
ziom moze padla ci sonda
ja mialem taki objaw ze palil do bulu
zaden blad na kompie mi wtedy nie wyskoczyl
pozdro............
a tak wogule na poznanskiej parkujesz.......
odezwij sie na gg...