Kubełkowe fotele
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

BIMBAM
Forumowicz

Kubełkowe fotele

przez BIMBAM » 2006-01-14, 22:08

Jak ma się jakość kubełka Bimarco Expert, Cobra itp do kubełków firmy SPEED .. http://www.fotele-speed.pl/ lub innych firm. Może ktoś się z nimi spotkał??
Bo cenowo Bimarco Expert to ponad 800 zl ( u Marcela chyba niecale 700 :) ) a SPEED III okolo 430zl wiec jest to dość duża różnica. a jak to ma się do ich jakość wykonania, wytrzymalość , "wygody" w codziennym użytkowaniu i chyba najważniejsze bo bezpieczeństwa?

koniu
Forumowicz

przez koniu » 2006-01-14, 22:17

Witam
Ten temat moze byc pomocny - Fotele speed w opini maluchowców

BIMBAM
Forumowicz

przez BIMBAM » 2006-01-15, 18:15

Dzieki
A kto wie czym sie różni BiMarco Expert od BiMarco E?? a może są to te same fotele?

Endrju
Forumowicz

przez Endrju » 2006-01-15, 18:29

BIMBAM napisał(a):Dzieki
A kto wie czym sie różni BiMarco Expert od BiMarco E?? a może są to te same fotele?

To samo.... Poprostu używa się pierwszej litery jako swoistego skrótu - Bimarco C - Bimarco Cobra, etc..

Ja aktualnie od ponad dwóch lat użytkuje Bimarco Dakar. Co so konstrukcji i materiału nie mam żadnych zastrzeżeń. Rewelacja. Budowa fotela jest przeznaczona dla osób, ktore lubią gniecenie w dupkę - ponieważ jest on ciaśniejszy od Experta. Ogólnie expert jest najlepszy i najwygodniejszy z nich wszystkich.

Przez trzy lata zabijałem także komplet Bravo w malaczu, ktory poszedł później do takiego jednego crxa z kielc i tak samo jak ja byłem, tak samo teraz i aktualny właściciel jest bardzo zadowolony. :D

Polecam tę firmę. To nie jest to samo co te podróby. Miałem z nimi tez do czynienia u ziomka w SC. Lipa. Materiał wybarwiał się a i sama skorupa nie była taka sztywna jak w fotelach Bimarco.
ARG Performance
Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.

Telefon - 790-898-832

fotolog.argperformance.pl

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2006-01-15, 19:58

Endrju napisał(a):...ktory poszedł później do takiego jednego crxa z kielc i tak samo jak ja byłem, tak samo teraz i aktualny właściciel jest bardzo zadowolony. :D

a to fakt. moge to poswiadczyc. sam w nich jezdzilem i sa GIT :ok:

Marcel
Forumowicz

przez Marcel » 2006-01-16, 10:07

witam.

jak odbierzesz sam to masz u mnie za 670zł !

mialem speed'a w CVC08 - fajny fotel, wygodny, ale jak w niego usiadłem i w pewnym momencie zaczalem sie zastanawiac co bedzie w czasie wypadku to go sprzedałem ... jest fajniejszy i wygoniejszy od Bimarco Cobra,ale napeno nie bezpieczniejszy!! Ja do siebie kupje tzn juz w sumie mam Experty - sa to fotele z homologacja FIA - wiec to mowi samo za siebie... a jest i wygodny i bezpieczny - a i ja mam na nie EKSTRA wg mnie cene!!