nie wiem co w tym jest takiego zabawnego bo wbrew temu co sadzisz przy tym SWAPie caly czas wychodza jakies drobiazgi. niby wszystko jest takie proste i banalne a tu caly czas cos wylazi...
wiadomo ze im "ciekawszy" SWAP tym wiecej zabawy
bo musisz sie ze mna zgodzic - zasada jest prosta... dopasowac lapy tak zeby osadzic silnik, ogarnac elektryke i jest cacy. ale w praktyce zawsze wychodza jakies dziwne akcje... dlatego tez w tatmtym poscie uzylem okreslenia "zabawa"
a co do mojego to jest ona caly czas na ukonczeniu tyle ze... nie jest robiony w normalnym zakladzie tylko przez znajomego a co za tym idzie tam nie ma potrzeby spieszenia sie bo trzeba robic anstepne auto. wyniekiem tego jest to ze on tam sobie powoli robi... tu w miedzy czasie zrobi inne auto... tu cos znowu innego robi... i tak trwa to i trwa...
u mnie wyszedl zonk z tylnia lapa... nie wiedziec czemu zupelnie nie pasowala. wczoraj wyspawali ja od nowa i juz jest OK.
drugim "problemem" byla elektryka gdyz silnik posiadal OBD2 a my postanowilismy zachowac OBD1 (wieksza mozliwosc ingerecji w ECU) i tu zabawa z wtyczkami, ogolnie mowiac z wiazkami.
na szczescie ei spieszy mi sie z tym bo zanim Solka wyjdzie musza dojsc nowe lampy z USA a to jeszcze potrwa. nie mniej jednak powoli zblizamy sie do konca
... i to chyba niemalze jedyne miejsce w Wawie gdzie to mozna zrobic.
Jest jeszcze 7-Motorsport na Bemowie. Pytalem tam kiedys czy podejma sie swapa B16 do ED9 - powiedzieli chyba 1300 zl i dodali "wszystko jednak jest jeszcze do obgadania"
(w 7-motorsports robia kitkary, ostatnio robili 200sxa do driftu, a na 1/4 mili jezdzi ich Renault 5 230HP)
a wiec na pyanie co wloze pozostawie jeszcze wilka niewiadoma:D
jest czas i wszystko jeszcze do uzgodnienia.
Ceny, czas, miejsce itp
Wszytsko bedzie dopiete na ost guzik ale co bedzie czy b16 czy b18 czy H22 czy b16 z b20 glowica jak mi jeden czlowiek zaproponowal (o czym ostro mysle) i THX za ten pomysl:D
Okaze sie:] to bedzie dluuuga sprawa bo ma byc Igiełka u niespodzianka bardziej dla mnie samego niz kogos innego:]