Wiem ze zadaje bardzo ogolnikowe pytanie, ale nie moge dojsc co to. Od pewnego czasu sciaga mi na prawa strone samochodzik, czy wie ktos co to przypuszczalnie moze byc??? Dodam iz mam do wymiany lewy przegub, no ale to chyba nie ma wplywu?!
to jest zbierznosc !! na 100% po wymianie przegubu raczej 70 % ze sie przestawia . jesli go sciaga na prawo czyli samoch jest rozbierzny prawdo podobnie prawe kolo najlepiej podjedz na warsztat co maja laserowa geometrie . ale przed geomatria najlepiej sprawdz zawieszenie na stacji diagnostycznej,
Tak zrobie, zaczne od zbieznosci, jak bedzie ok to super jak nie to bede sie dalej martwil. Jednak nie chce mi sie wierzyc ze to wahacz, bo jezdze ostroznie i nie przypominam sobie zebym gdzies konkretnie przypieprzyl.
u mnie maglownica jest juz wybita i zastanawiam sie nad regeneracja jej ale samochod jedzie prosto jak po sznurku, a wiec ona raczej nie powoduje tego.
Witam, moj tez zjezdza w prawo, ale w moim przypadku wiem co to, mialem kiedys maly incydent i czesc zawieszenia do wymiany (tylna cwiartke) wszystko zostalo wymienione pojechalem na geometrie z regulacjami wszystko zostalo ustawione oprocz jednej rzeczy, lewe przednie kolo mam o 0.5 stopnia bardziej na minusie (delikatnie przygiety wahacz) autko nie ciagnie mocno ale jest to odczuwalne..
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."
aha.mam takie male pytanko.moze i glupie....ale jak sprawdzic czy maglownica jest wybita i gdzie sie ja regeneruje,no i jakie sa koszty.z gory dzieki za oswiecenie.
Kaspol napisał(a):aha.mam takie male pytanko.moze i glupie....ale jak sprawdzic czy maglownica jest wybita i gdzie sie ja regeneruje,no i jakie sa koszty.z gory dzieki za oswiecenie.
od zawsze trapi mnie to pytanie moze ktos zrobi jakas foty gdzie czego szukac
Ja miałem cały czas tak!!!! Przestało mnie ściągać jak wymieniłem opony na Zimowe. I wiem że u mnie to było źle wywarzone koło!!! Głupie h... mi w jednym serwisie źle wyważyli!!!!
Moze tez byc sworzen zwrotnicy wachacza, mialem cos takeigo w akdecie i to bylo powodem(przestawilo zbierznosc) mam nadal w roverze, ale po wymianie 1 wachacza zbieram an 2
niewielki luzy na maglownicy można skasować przez dokręcenie jednej śrubki delikatnie. jednak nie wiem czy to coś da bo u mnie poprawa była przez pierwsze 2 miesiące a później problem wrócił i teraz myślę nad regeneracją. u mnie koszt 300zł.
aha, co do kasowania luzu na maglownicy to jak za mocno skręcimy tą śrubkę to będzie ciężko kierownica się kręciła i może być problem z jej samoczynnym wracaniem do pozycji środkowej po skręcie
to jak to jest z ta manglownica te 300-400zl to koszt czesci czy calej inwestycji,i co sie tam mieni.lozyska czy co???i jak to jest z tym dokrecaniem,i gdzie sie to niby dokreca???ma to wogole sens czy lepiej odrazu regeneracja,bo lekko mi stuka przy szybkim obracaniu kierownica[przy wolnym nic nie stuka]bo rozbieram powoli dol i bede ja wyciagal to bym zrobil za jednym razem.i co sie moze stac jesli sie tego nie zregeneruje???dzieki za info.