NIE ODPALA (GASNIE) :( POMOCY!!!!
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Jelen
Forumowicz

NIE ODPALA (GASNIE) :( POMOCY!!!!

przez Jelen » 2006-01-11, 18:44

witam!

Problem wyglada nastepujaco do wczoraj wieczora wszystko w autku chodzilo ok i nic sie nie działo ,zostawilem je na noc dzis rano przychodze chce odpalić ,autko odpaliło silnik wskoczył na obroty ale po niecałych 5s gasnie! ,myslalem ze cos z akkumulatorem ,wymienilem akku i objawy te same auto zapala pochodzi pare sekund (czasem nawet mniej) i gasnie ,myslalem ze to paliwo ,dolalem paliwa i problem wystepuje nadal ,tyle ze teraz w ogole nie chce odpalic :/ jest takie jakby szarpniecie jakby chcial odpalic lecz nie odpala :/ ,mysle ze za ktoryms razem by zalapal tak jak przedtem ,ale zapewne zgasnie tak samo jak przedtem ! W CZYM JEST PROBLEM? CO ROBIĆ?

fazer
Forumowicz

przez fazer » 2006-01-11, 18:49

problem w zimie :), autko stalo na dworzu??????
Honda Turbo :) na zyczenie

NyGaS gaRaz

Jelen
Forumowicz

przez Jelen » 2006-01-11, 18:57

fazer napisał(a):problem w zimie :), autko stalo na dworzu??????

tak stało na dwożu ,to ze problem w zimie wiem! ale jak go rozwiazać! bez przesady zeby sama zima byla problemem! ,jakoś inne autka jezdza! a moje tez smigalo w takich temp

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2006-01-11, 19:01

moze cos z kablami wysokiego napiecia?? masz lpg?? przy gazei tez czasami sie sztuki dziwne robia...

marcin.em22
Forumowicz

przez marcin.em22 » 2006-01-11, 19:05

ja mysle ze byc moze jest powodem filtr paliwa :> dostal troche wody i lapło ja w filtrze jesli odpala tylko na 5 sekuns czyli pompa paliwa robi w ukałdzie paliwa cisnienie i ile jest na listwie wtryskowej paliwa tyle dostanie i zgasnei bo pompa moze nei przepcha paliwa zacznij od filtra :> by nei robic kosztow { sproboj podłaczyc przewod co idzie do filtra bezposrdenio do listwy by ominac filtr .} jesli masz brud w baku nei ryzykuj .. pozdrawiam marcin odp co było

Jelen
Forumowicz

przez Jelen » 2006-01-11, 19:11

nie auto jest benzynka i nigdy nie mialo gazu , marcin.em22 teraz to juz w ogole przestał odpalać ,poszukalem troche w necie i podobne objawy ma przekaznik pompy paliwa ,tyle ze tam objawy maja miejsce podczas jazdy ,u mnie do tej pory nie bylo problemow z odpalaniem itd... (nie liczac winy akkumulatora) co o tym sadzicie moze byc przekaznik? ,filtr paliwa tez raczej powinien dac znac o sobie jakos wczesniej (tzn. malo mocy itd...)

[ Dodano: Sro Sty 11, 2006 10:07 pm ]
dodam ze przy odpalaniu gdy wlacza sie pompa paliwa (swieci zolta lampka) cos w silniku (ukladzie paliwowym) syczy

Alpiniste
Forumowicz

przez Alpiniste » 2006-01-11, 23:11

Ciekawe ja mam podobne objawy u siebie
ale stwierdzilem ze poniewaz w chacie siedze ostatno to nie bede sie za to zabieral.
No i te temp..
Też myśle, że to filtr paliwa lub przekaźnik - paliwa było mało wiec jakiś syf mógł się dostać tym bardziej, że dzień wcześniej do sucha go wyjechałem a potem zalałem i troche przerywało a wieczorkiem grzebałem przy elektryce wiec u mnie to są jedyne 2 wyjścia - ale ponieważ mam lenia ostatnio to sie za to nie zawieram przed jakąś mała odwilżą.
Life is 2 short to drive 2 slow.

jaro21dnb
Forumowicz

przez jaro21dnb » 2006-01-15, 14:56

z przekaznikiem pompy paliwa to nie jest tylko podczas jazdy!!!!! dzieje się to również i na postoju dokładnie własnie w taki sposob jak u ciebie,ze przyjezdża się do domu stawia się autko i po nocy przychodzi sie i nie odpala.

tyle tu mechanikow od swoich ceerek a nikt nie rozwinie tematu i Ci nie wytłumaczy :/

więc tak,po przekręceniu kluczyka sprawdź czy gasnie ci żółta lampka na zegarach,od przekręcenia po 3-4 sekundach powinna zgasnąć jeżeli gaśnie to przekaźnik jest wpożądku bo właśnie od tego jest i tak można sprawdzić czy działa czy nie,jeżeli ci lampka nie gaśnie po przekreceniu kluczyka tzn że to przekaźnik pompy paliwa,jest on jeden,znajduje się on pod schowkiem na monety aby go wykręcić trzeba zdjąc schowek na monety i potem odkrecić rączke od otwierania przedniej pokrywy silnika czyli maski.przekaźnik jest przykręcony do budy na śrubkę lub nakrętke już nie pamiętam klucz 10mm.

jeżeli lampka cinie gaśnie odezwij się do mnie mam taki przekaźnik do sprzedania.

jeżeli lampka gasnie tzn że albo pompa paliwa albo masz gdzieś przerwany przewód paliwowy skoro ci syczy bo pompa po odpaleniu pracuje cały czas wiec paliwo podaje,wychodzi tak ze szybko traci paliwo i zamiast napompowac do listwy wtryskiwaczy to uchodzi gdzieś.

jak co to zgłoś sie do mnie na gg to ci moze jeszcze inaczej pomoge.

jak co to filtr tez mam orginalny hondy uzywke.

zapraszam na gg

pozdro
DZWONIC PISAĆ I PYTAĆ ZAWSZE POMOGE

Alpiniste
Forumowicz

przez Alpiniste » 2006-01-15, 19:32

Spoko.
Tu są mechanicy ale ne każdy ma czas pogadać i nie każdy miał do czynienia z takim problemem.
Ogólnie wystarczy trochę zdolności manualnych + podst. narzędzia i znajomość angielskiego :rotfl: :rotfl:

Wystarczy odpalić mauala i jedziemy z tym koksem.

Ja u siebie już wszystko sprawdziłem i gra aż miło.

Swoją drogą jak mówisz, że słyszysz jak chodzi pompa paliwa to nie jest dobrze.
U mnie jest ledwo słyszalna i to tylko ja mam cały tył wyjęty.
Life is 2 short to drive 2 slow.