Tak jak w temacie, od jakiegoś czasu mam problem z trzeszczącą/piszczącą tylną klapą bagażnika. Problem na początku pojawiał się na drodze o słabej jakości - dziury i nierówności wiadomo, powodują przechyły nadwozia i to sprzyjało powstawaniu drażniącego hałasu. Trochę pomagało regulowanie klapy na gumach (dwie wykręcane gumy od środka), ale teraz nawet to nie przynosi rezultatów.
Domyślam się, że u was też to się pojawiło, więc czekam na pomoc i propozycję rozwiązania problemu, bo czasami wytrąca mnie to z równowagi a nie zawsze chce się słuchać głośnej muzyki:P
ja już rozwiązałem to w swoim Crxie i to samo miałem w Accordzie, wystarczy ze pędzelkiem "wniesiesz " troche smaru w zamek klapy, oczywiście nic nie demontując i problem znika Idz sprawdź i powiedz czy pomogło Sam byłem w szoku.
Czasem pomaga też doklepanie zamka żeby ciaśniej chodziła zapadka, to akurat rozwiązanie z opla ale pomogło na trzeszczącą klapę bagażnika.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
lecę zaraz do auta oklejać te ucho bo moja klapa nie trzeszczy, ona WRZESZCZY
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
O skubane, tyle się obszukałem plastików z tyłu i nie mogłem dojść co hałasuje, a to skubana klapa Przynajmniej wiem po co ktoś oklejał ucho na klapie (myślałem ,ze ktoś to zrobił po to, by sobie łba nie rozwalić )
moim zdanie to sie bierze z tego, ze w zamku jest cały czas wykonywana "praca" podczas jazdy itd i jest to w jakiś sposób napięte 20 lat, to nie są żadne półki jak ktoś ma watpliwosci to można wyjąć pólke a problemu sie nie rozwiąże. Substancja smarująca wymagana, i zdaje mi sie ze fabrycznie ten zamek też nie jest "suchy"