Zapala sie czasem check

Marcin
Forumowicz

Zapala sie czasem check

przez Marcin » 2011-10-31, 16:18

sonda mi chyba znowu padla, nowa... ma przejechane jakies 2000 km... ledwo silnik dotarlem, wczoraj jak dostala troche obr zapalila sie sonda... jak latam po miescie na spokojnie to nie ma tego, a druga sprawa to blad nr 15... Sygnał wyjściowy układu zasilania.... i tu jest juz problem... wlasnie sie resetuje komp wiec zobaczy co bedzie jak sie przejade

Ptasior
Forumowicz

Samochód: Subaru

przez Ptasior » 2011-10-31, 16:28

Od błędów komputera jest rozdział bledy "check engine"

Z błędem nr 15 samemu mi się też kiedyś przytrafiło zawalczyć:
forum/viewtopic.php?t=27653

Ściągnij kopułkę i palec z aparatu, zobacz czy się styki od modułu nie poluzowały - jeden konektor lubi sobie czasem "puścić". Jak trzymają mocno to spróbuj pożyczyć od kogoś moduł na parę godzin, wsadź do swojego aparatu i przetestuj czy przypadkiem to nie jest jego wina. Jak z to nie pomoże to spróbuj podmienić również cewkę zapłonową.
1. Najpierw zrób karoserie,
2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce,
3. Teraz dopiero możesz modzić silnik.
EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF
http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE

Marcin
Forumowicz

przez Marcin » 2011-10-31, 17:12

No nie w tym dziale napisalem :P
Zresetowalem, przejechalem sie i jest jak narazie ok...
w tamtym tygodniu sciagalem i pozyczalem aparat zaplownowy do zdiagnozowania czujnika GMP u kolegi Kamila... CHyba zapoamietal blad idlatego na kompie zostalo mu...
co do sondy narazie chodzi, tak jak napisalem jak latam po miescie spokojnie to wszystko chula ladnie, spalanie w normie... osotatnio wyprzedzalem jakis samochody, troche na obroty wszedlem i zaswiecila mi sonda... czyzby nie dawala rady na wysokich obr... ?
czy poprostu cos sie poj..... :P silnik docieralem i w sumie teraz tak zaczelem normalnie urzytkowac crx-a