Woda w aucie...

Ryba88
Forumowicz

przez Ryba88 » 2011-08-19, 21:47

Okti napisał(a):A podpowie ktoś jak delikatnie zdemontować te czarne uszczelki od rynienek na dachu? Podobno są delikatne i nie chciałbym żeby potem odstawały..

Jeśli chodzi o te listwy plastikowe co idą przez cały dach to trzeba tył lekko podważyć, żeby dało się złapać palcami, a potem ciągnąć do siebie - w ten sposób wysuniesz je i nic się nie uszkodzi. Jak byś próbował wyciągnąć do góry to pogniesz na 100%

Ja tym sposobem wyciągałem u siebie listwy w 4 genie (ze 3x na pewno), gdzie są pewnie z 2x dłuższe i dalej są dobre. :rotfl:

INO
Forumowicz

przez INO » 2011-08-20, 10:36

Vermilion napisał(a):Robiłem sobie tą cieknącą wodę wszędzie i mam dalej 2 problemy.
2. Gdzie powinny kończyć się te węże grube odprowadzające wodę spod słupków plastikowych wokół tylnej szyby przy klapie bagażnika? U mnie wchodzą one w progi i cała woda leje się do progów robiąc tam od wewnątrz z nimi co chce tak podejrzewam. Domyślam się, że one powinny jakoś być zamocowane pod auto? Ale u mnie poprzedni właściciel poucinał końcówki chyba.

Po przeczytaniu tego posta celowo sprawdziłem gdzie ta woda ucieka, nie musiałem - ale dla dobra ogółu - czemu nie ?
Rozbierałem cały tył więc przy okazji wlałem wodę w te gumowe ustrojstwa i obserwowałem gdzie leci ;)
Się okazało, że dużo daleko od progów - ponad 10 cm.
Niestety miałem pod ręką tylko lewarek i nie bardzo miałem ochotę (odwagę) wkładać tam głowę żeby luknąć konkretnie co i jak tam się odbywa i skąd to kapie bo gdyby coś tąpło przy glebie -60 to tego posta bym już nie napisał.
W każdym bądź razie leciało tak jak lałem od góry - czyli na pewno z węża - nie kroplami czy jakimiś rozbryzgami tylko normalny strumień taki jakim lałem z butli "mazowszanki" ;)

A swoją drogą to temat dotyczy ED9 - pytania ED9 i del Sol - można się pogubić czytając o wodzie w del Sol lecącej przez szyber :szok:
Ikuo Kajitani. The 'Father' of VTEC !

chmiel90
Forumowicz

przez chmiel90 » 2011-08-21, 11:13

Tylne węże powinny być wetknięte do takich rurek które wyprowadzają wode na zewnątrz auta czyli przed tylnym zderzakiem z boku, natomiast przednie wyprowadzają wode gdzies w okolicach nadkola, jak macie drozne te sączki to wystarczy lac wode z butelki do szybra i sami zobaczycie z kad woda leci, natomiast te z tyłu jesli nie są w tych rurkach tylko sobie wiszą to woda leci do bagaznika, i wiadomo czym to skutkuje.
Keep it clean Keep it JDM

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2011-08-21, 11:43

temat trochę pomieszany miedzy 2gen a 3 gen ;)
w 2genie woda może jeszcze lecieć przy łączeniu tego wężyka przy szyberdachu, zaciska go taka sprężynka,wtedy może zaciekać po plastikach i zalewać lampkę lub właśnie po siłowniku lecieć. Najlepiej rozebrać cały tył i lać wodę do szyberdachu jak pisze chmiel90. Otwieramy szyber i lejemy do środka tego mechanizmu.
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

Poprzednia strona