bont napisał(a):chmiel90, sprawdz przewody odprowadzające wode z szybra, szyber nie ma uszczelki która zapobiega wpadaniu wody, woda przez szyber zawsze sie wlewa ale musi być odprowadzona wężykami , sprawdź ich drożność.
Możesz coś więcej powiedzieć o tych przewodach?
Wiem że ten szyber jest tak fabrycznie zrobiony że zawsze wpadnie troche wody, ale moja 21 letnia uszczelka jest tak zniszczona że do szybra wpadają hektolitry wody, a tak być nie może. jak się wkur...... to chyba zaspawam w pizdu ten szyber albo po chamsku zakituje go silikonem na stałe, tak nie moze byc zeby w słupkach było tyle wody, a i jeszcze cieknie na kanape z silownikow tylnej klapy ale to tez ze slukow leci bo sama klapa jest ok.
Trzeba lać wodę i zobaczysz 
Myślałem, że woda ucieka bokami tych wężyków odprowadzających wodę od tylnej szyby, ale lałem na nie wodę i nic się nie działo, woda pięknie spływała w dół auta. Jakieś pomysły? Co ciekawe podczas mycia auta na myjni nie ma ani kropli, nawet jak walę wszędzie specjalnie ciśnieniem po tylnej szybie. Po długiej deszczowej nocy zbiera mi się tam wilgoć i małe ilości wody. Nie jest to powódź, ale jest