WODA w bagazniku w CRX 1 GEN
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

maciekcrx
Forumowicz

WODA w bagazniku w CRX 1 GEN

przez maciekcrx » 2004-10-18, 18:11

mam crx 1 gen i zbiera mi sei woda z tylu samochou nie wiem czy moze nadkola sa przerdzewiale czy moze jakies uszczelki puscily bo kolor byl zmieniany jesli macie jakis pomysl pomorzcie i moze wiecie czy ferodo lub inny producent robi klocki do 1 gem

pozdro maciek
MACIEK RALLY DRIVERS DO IT SIDE WAYS....

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2004-10-18, 22:37

moze cieknac z szyberdachu
albo ze spryskiwacza tylnej szyby.

Dominik
Forumowicz

Samochód: Hondy...

przez Dominik » 2004-10-19, 22:29

właśnie, mi tez sie to dzieje przy ed9. ja mocno pada, albo po intensywnym myciu mam troszke wody w bagazniku. jaka tego przyczyna? to samo co przy pierwszej genie? jak to usunac? pozdro
The Power of Dreams

maciekcrx
Forumowicz

przez maciekcrx » 2004-10-19, 23:39

tylko ze z szybr dachu raczej nie cieknie bo w myjni jest ok.
u mnie z tylu sa gole blachy i znalazlem 2 dziwne rurki po obu stronach o duze j sztywnosci i przekroju nie wygladaja na te od spryskiwacza??
MACIEK RALLY DRIVERS DO IT SIDE WAYS....

Tede
Forumowicz

przez Tede » 2004-10-21, 00:14

U mnie tez to wykryłem ,poprostu na siedzieniach tylnich stoi woda i nie wiem gdzie cieknie bo dziur nie widać.Pod szyberem też tak jak by było ok.A nigdy nie widać na żywo jak leci tylko jak wejde do samochodu to woda już stoi.Stawiam na uszczelki tylniej klapy ale nie jestem jeszcze pewien dopóki sie nie dowiem na 100%.

Vandall
Forumowicz

przez Vandall » 2004-10-22, 10:59

Witam, Jestem nowym użytkownikiem tego forum posiadam ed9 z tym samym defektem :D.
Może odrazu przejdę do sedna, po kolejnym deszczu kiedy zalało mi cały tył, zawziełem sie w sobie i rozebrałem niemal całą górną częśc auta, ku memu zdziwieniu niebył to szyber ani też gróbe rurki w tylnich słupkach które sa jego odpływami, niebył to spryskiwacz ani uszczelka tylniej klapy, pomimo iż woda ściekała po górnej czesci siłownika tylniej klapy kapiąc wprost na oparcie kanapy, zbierając sie w kałużę na siedzisku, miejscem owej nieszczelności a wzasadzie dwoma miejscami po obydwóch stronach auta okazały sie punkty umieszczone na końcach, powiedzmy listew tuż przy koncu dachu, uszcelek dachowych- niewiem jak to inaczej nazwać- wkazdym bądz razie tych dwóch biegnących wzdłuż dachu auta gum. Na prubę zakeiłem same końcuwki silikonem do uszczelek i problem znikł. Polecam sprawdzenie tych punktów może sie okazac ze to, pomimo iż nadal niemoge zrozumieć w jaki sposób woda sie tam dostawała w takich ilościach zwłaszcza w tamtym miejscu gdzie wydaje sie iz deszczówka ma tam zdecydowanie pod górkę.
Pozdraviam, Vandall.Galeria:REX Ultrasonic

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2004-10-22, 13:12

temat poruszany milion razy na www.crx.com.pl ! sa tam szczegolowe odpowiedzi na wasze pytania ! opcja szukaj rulez !

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2004-10-22, 19:08

zwykle to wina cieknacehgo szyberdachu, problemu ze spryzkiwaczem tlynmej szyby
albo niedrożnosci rurek ktore odprowadzaja wode z szyberdachu ;)
i tyle

albo dziury w bagazniku :D:D:D

Nemo
Forumowicz

przez Nemo » 2004-10-23, 13:42

Witam miałem ten sam problem i odkryłem dwie przyczyny. Pierwsza to: pod zawiasami tylnej klapy ale u góry dwa centymetry nad uszczelką tylnej klapy tam gdzie woda spływa z dachu wypełniacz (mastyka) który maskuje łączenie blach, był popękany takie drobne szczeliny i to z obydwu stron, to mi kapało na tylną kanape. Druga sprawa to miejsce nad tylnymi światłami tam gdzie kończą się spływy wokół tylnej klapy ja mam tam szczeliny około 5 milimetrowe tak że woda spokojnie sobie mogła lecieć do bagażnika. Narazie tylko to znalazłem i czekam na jakąś ulewę aby przetestować moje odkrycia.

Pozdrawiam Nemo

BUDA
Forumowicz

przez BUDA » 2005-08-02, 19:34

witam jak mozna uszczelnić szyber??? czy jak kuopie nową uszczelke to nie bedzie ciec ?? nowa kosztuje 250zł troche duzo jak za kawałek gumy

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-08-02, 20:13

Silikon Panie!! mi szyber przeciekal na rogu bo sie uszczelka juz ...hmmm zmeczyla :) Odkrecilem miske szyberdachu z 6 srub tak by wisiala sobie na pozostalych nakitowalem takiego z selgrosu co to sie do pomieszczen chlodniczych nadaje i jest GIT!! a co do wody na kanapie silownikach i w bagazniku to tak jak ktos wczesniej lecialo mi przez mikro pekniecia na koncu listew. silikonik i jest suchutko. Tak jak kiedys mi ktos napisal. Najlepiej rozebrac fure i jeden siedzi w samochodzi i wyostrza wzrok a II mu leje wezykiem. Wtedy widac skad ile leci.
pozdrawiam
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior