Kierunki black del sol

Vermilion
Forumowicz

przez Vermilion » 2011-07-07, 16:37

Nie pamiętam czy w Pile czy Poznaniu masz gościa, który Ci zrobi tak profesjonalnie soczewy na Mono albo BiXenon w lampach, że głowa mała, ma firmę zajmującą się tym, wydaje zaświadczenia, soczewy od Audi albo inne pro jak chcesz wszystko Ci doradzi itd. Poza montażem wszystko ładnie obrobi, wymaluje, wypoleruje, że o KUR!! Normalnie lepszych soczew niż od tego gościa nie widziałem, ale ceni się niestety :) A może stety :P Jak dobrze pamiętam za pro robote chciał coś koło 1500zł z malowaniem tych wszystkich spojlerów, nie pamiętam ale on chyba też coś ze spryskiwaczami czy coś tam robił (lampy dajesz swoje :P), nie pamiętam dokładnie musiałbyś się zapytać Wszystko w pełni regulowane, nawet przegląd przejdziesz bez podbijania pieczątki na ślepo bo one nie walą we wszystkie strony. Chińczyk ma do niego namiar, ja miałem kiedyś, ale już straciłem ze starym telefonem. Jak ktoś chce taniej to Lisu z HTPoznań robi to za 1/3 ceny, ale 2 jego produkcje widziałem osobiście i o ile na 1 rzut oka jest bosko, soczewy dają ładne światło itd. to po zdjęciu lamp albo bliższym się ich przyjrzeniu widać, że to robota w garażu. Jak na tą cenę to nawet bardzo spoko, ale wiem że na forum są takie szajbusy, że jak wsadzą tysiąc więcej żeby mieć zajeb... lampki to im to i tak większej różnicy nie zrobi. 8)
Yamaha TDM 850 4TX 2000r.

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-07-08, 00:56

To i ja się pochwalę moim bixenonem :)

Soczewki 70mm bez ringów, z tyłu za obudową soczewki zrobione postojówki z bardzo mocnych białych ledów, w kierunkach zrobione obrysówki "ambery". Będą podłączone do modułu który od dawna już mam w aucie - przy włączonych światłach mijania świeci się na pomarańczowo kierunek, jak włączę kierunkowskaz to strona która sygnalizuje skręt gaśnie i tylko mruga, po 2sekundach od wyłączenia migacza włącza się z powrotem i świeci ciągle. Dodam że już 3 razy bez problemu przeszedłem z tym przegląd (w tym dzisiaj). Oprócz tego dalej mogę zamontować zwykłą żarówkę do postojowych w5w :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A takie robiłem dla Zbignieffa:

seria vs soczewka
Obrazek

czarne wnętrze ;) białe ringi (mogą robić za postojówki)
Obrazek
Obrazek

Vermilion
Forumowicz

przez Vermilion » 2011-07-08, 08:42

Piękne, śliczne wspaniałe!!!! :D kur... Sam to robisz? Jaki koszt?
Yamaha TDM 850 4TX 2000r.

INO
Forumowicz

przez INO » 2011-07-08, 09:21

Vermilion napisał(a):Piękne, śliczne wspaniałe!!!! :D kur... Sam to robisz? Jaki koszt?

Kupowałem od sebasa jakoś w połowie kwietnia i muszę powiedzieć, że było zajebiście ..........................
reszta dla zainteresowanych na PW.......bo cenzura tego nie przepuści.....
Ikuo Kajitani. The 'Father' of VTEC !

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-07-08, 13:33

INO, Do mnie nic pisałeś że coś nie tak z tymi lampami...

INO
Forumowicz

przez INO » 2011-07-08, 19:22

sebas napisał(a):INO, Do mnie nic pisałeś że coś nie tak z tymi lampami...

Bo zawracałem Ci gitarę byle pierdołą przez pierwszy tydzień - jako laik w temacie bixenonu miałem dużo pytań.
A to żarnik, a to przetwornica, a to gwarancja.....i inne pierdoły - wiem - jest google ale mi chodziło o ten konkretny zestaw, a takich zestawów jest masa i każdy się czymś różni.
Gdybym miał chociaż pudełko, jakieś numery seryjne itp. a tak to nie miałem nawet gwarancji
Na Twoim miejscu straciłbym cierpliwość no ale widać miałeś mocniejsze nerwy ode mnie...
Ogólnie problem z tymi lampami można było załatwić na 2 sposoby:
1. Odesłać żebyś poprawił - czyli jestem bez lamp około tygodnia i samochód uziemiony bo starych już nie miałem.
2. Naprawić samemu w ciągu jednego dnia i mieć święty spokój bez zbędnych przepychanek na forum...

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-07-09, 08:16

INO, Myślę że jakbyś się odezwał to byśmy się dogadali żebyś Ty się nie potrzebnie nie denerwował a ja że bym był wobec Ciebie ok. Dla Ciebie i dla Zbignieffa zamawiałem od tego samego sprzedawcy taki sam zestaw a jednak były niestety inne.

[ Dodano: 2011-07-09, 08:18 ]
Vermilion, Wkładam gotowe zestawy z allegro ale już nie będę tego robił bo nie chce żeby ktoś nie był zadowolony tak jak INO.

INO
Forumowicz

przez INO » 2011-07-09, 10:10

sebas napisał(a): Wkładam gotowe zestawy z allegro ale już nie będę tego robił bo nie chce żeby ktoś nie był zadowolony tak jak INO.

Ale ja wyraźnie napisałem --- było zajebiście ..........................
To nie jest wina sprzedawcy z Allegro.
Od momentu montażu do momentu "awarii" minęło kilka dobrych dni....
Myślisz, że pozytyw w feedback'u to taki mój kaprys ?
Efekt po wypakowaniu z pudełka i wygląd auta z tymi lampami przyćmił wszystko inne na co powinienem zwrócić uwagę...
Komentarz wystawiłem po zamontowaniu i sprawdzeniu jak to wszystko działa....szkoda, że nie poczekałem na deszcz a raczej, że nie oglądałem z podnieceniem jak szczeniak auta z każdej strony po jeździe w czasie deszczu....
No ale niech będzie moja wina.......naprawione...działa....i za jakiś czas jak najdzie mnie ochota kolejne lampy zrobię sobie sam bo po tej akcji dotarło do mnie jakie to proste... szkoda, że na początku bałem się za to zabrać - ale mam nauczkę - 500 PLN w plecy za robotę i 120 za lipne przetwornice bo po trzech tygodniach nie działały już obie....
Koniec OT bo temat dotyczy czegoś zupełnie innego....

A żeby było coś w temacie to dodam, że miałem ori kierunki, miałem ambery, teraz są czarne i wydaje mi się, że do clear'ów to najlepsze rozwiązanie.
Wiadomo ori do ori, amber powoli wychodzi z "mody" bo:
Vermilion napisał(a):To zależy od reszty, jak ktoś ma auto zrobione jak Diups np. to jest zajebiście, ale jak wsadzisz chlapacze czy ambery do prawie seryjnej solki, albo w jakimś ciemnym stylu to już jest kupa straszna

SKrK
Forumowicz

przez SKrK » 2011-07-09, 11:59

Bolsik napisał(a):Obrazek

Obrazek

te lampy należą do mnie teraz są całe czarne w środku :D nie jestem z nich zadowolony ponieważ pod wypływem temperatury na kloszu pojawiły się dziwne ślady
nie wiem czy to może od tego że dałem żarnik 8000k?
nie zmienia to faktu że muszę dostać gdzieś same klosze do tych lamp :razz:

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-07-09, 15:54

SKrK, to nie wina temperatury tylko te klosze/lampy wszystkie są takie lipne :P na mojej 1 lampie pojawiły się mikropęknięcia na kloszu jeszcze jak leżały na półce nie ruszane nic nie przerabiane...

SKrK
Forumowicz

przez SKrK » 2011-07-09, 22:12

sebas napisał(a):SKrK, to nie wina temperatury tylko te klosze/lampy wszystkie są takie lipne :P na mojej 1 lampie pojawiły się mikropęknięcia na kloszu jeszcze jak leżały na półce nie ruszane nic nie przerabiane...

no to lipa :razz: pozostaje zrobić klosz z lepszego materiału albo szklany 8)
a jak u Zbignieffa się spisuje soczewka?

Poprzednia strona