WHO IS DO THIS ? swapy itd ? WTF ?
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

akMe
Administrator

przez akMe » 2011-06-08, 23:20

niech pierdyknie posta na forum SSG i daj tu nam linka ;)

Krzyh00
Forumowicz

przez Krzyh00 » 2011-06-08, 23:38

pirul napisał(a):Bo jeśli dostali pozwolenie na szermierkę flexem i młotem to nie ma co mieć pretensji.

chyba zartujesz ze firma ktora chce miec jakas renome zrobi trzode zeby uciac koszty

ppiotrek
Forumowicz

Samochód: M Power

przez ppiotrek » 2011-06-08, 23:44

Jeśli chodzi o czas to widziałem już kilka fajnych aut, które robiły się tam miesiącami. Jedno to chyba ze 2 lata (mogę to sprawdzić) :rotfl: A co do ceny to to chyba jakieś nieporozumienie... Przecież chyba nie za samą robociznę tyle? :szok: Może o jedno zero za dużo?

pirul
Moderator

przez pirul » 2011-06-08, 23:46

Krzyh00 napisał(a):
pirul napisał(a):Bo jeśli dostali pozwolenie na szermierkę flexem i młotem to nie ma co mieć pretensji.

chyba zartujesz ze firma ktora chce miec jakas renome zrobi trzode zeby uciac koszty

A jednak zrobili jeśli to prawda co pisze chłopak. Różnie bywa. Dobrze, że chociaż na hasporty ich było stać, a nie uspawali jeszcze łap ze złomu :P Ale ogólnie to grubymi nićmi szyte, tyle kasy za taką robotę do takiej budy i ten silnik też najlepiej nie wygląda, coś chyba się komuś pokiełbasiło.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2011-06-09, 00:01

pirul, racja. Hasporty to kupili ;)... w sumie dużo ludzi ma racje. Ten crx był najładniejszy na dolnym z tego co pamietam i poprzedni właściciel kupił go z niemiec za chyba 28tys pln bardzo dawno temu no i go zniszczył. W sumie 15tys to Vtec by był już ładny, a H22 to H22A5 wersja 185km z tego co wiem. Zresztą On popisze i jeszcze zadzwoni do nich więc będzie coś wiadomo. Ja tam w nic się nie chce mieszać :P. Napisałem jedynie z jego polecenia.
Jutro wrzuce filmik jak ten silnik chodzi :P...

To co mi opowiadał to dał
13tys za swapa, a potem coś tam chyba 2tys za naprawde napinaczy itd. coś cyrki jakieś były i na miejscu na szybciocha zrobili to ;). Dużo aut robią to fakt i dziwi mnie to co się stało, ale mi to ryba, a temat będzie kontynuował on... ja zapodam fotki bo auto jest u mnie i muszę ... przeswapować ten sam silnik :P
Obrazek

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2011-06-09, 00:08

Nie nie . Tak zapłacił i nie ma uja :).

Tak patrze na SSG i niewidze projektu coś hmmm...
Obrazek

pirul
Moderator

przez pirul » 2011-06-09, 00:09

Bo to może nie oni robili w ogóle albo cóż, nie ma się czym chwalić ;)
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2011-06-09, 00:12

Aha bo ja tak patrze na posta i niewiedziałem skąd wiesz o Hasportach :P... a fotka była. Jutro podpytam jeszcze go dokładniej i dorwe jakiś oficialny nr. tel. Bo zaczynam się zastanawiać bo zapewniał na 100%, że u nich, a każdy projekt jest opisywany co mnie zdziwiło, że tego nie ma. Prosiłbym o zmiane tytułu jak na chwile obecną na ??? :P

[ Dodano: 2011-06-09, 00:13 ]
Ok ja jutro pstrykne fotki i będziecie widzieć sprawe
Obrazek

mack1111
Forumowicz

przez mack1111 » 2011-06-09, 00:39

nie ma sie co dziwić 15tys to i tak nie duża jak na SSG kolega tam robił prelude swap na k20 malwoanie auta i lekkie modyfikacje i zostawił u nich 50tys, pozatym słyszałem od paru osób że to nie pierwsze zjebane auto przez ssg
## 312KM 356 NM 1.2 bar "best ET 12.308"##

mack1111
Forumowicz

przez mack1111 » 2011-06-09, 00:59

http://streetshadows.pl/viewtopic.php?t=6440&start=0 temat prelki no cena dla mnie i dla was z dupy ale tyle zapłacił
## 312KM 356 NM 1.2 bar "best ET 12.308"##

Bonczek
Moderator

Samochód: ED9 K20

przez Bonczek » 2011-06-09, 01:17

Nie mogę czytać co wy tutaj wypisujecie - usunąłem [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] o Chopin`ie - podesłałem temat właścicielom firmy aby również mogli się wypowiedzieć, miałem zamknąć temat i otworzyć na prośbę Mirasa, jego kolegi lub SSG - ale zrobię inaczej, mały test na inteligencję :)

Każdy kolejny post, który nie wniesie tutaj nic sensownego, będzie porównaniem kto ile wydał, żaleniem się, chwaleniem etc. otrzyma WARN`a - zapraszam :)

P.S. Uprzedzam pytania - nie mam z tą firmą nic wspólnego i nie jestem stroną w tym sporze.

Fidel
Forumowicz

przez Fidel » 2011-06-09, 10:49

Bonczek
Moderator

Samochód: ED9 K20

przez Bonczek » 2011-06-09, 13:30

Dostałem PW od Gooffy`ego, że mają problem z rejestracją na forum, także przekazuje PW od nich tutaj - zasada WARN za komentarz nie wyjaśniający sytuacji nadal w grze :)

Witam. Forum nie jest dobrym miejscem do prostowania takich głupot, ale skoro kamień poleciał to może ja opiszę sprawę od strony SSG. Brak kontaktu z właścicielem tylko mnie w tym utwierdza. Odniosę się do tematu w kilku punktach:
Termin – Auto trafiło do nas ostatniego dnia kwietnia 2010 pomimo, że umawialiśmy się na termin sierpniowy. Uprzedzaliśmy właściciela, że nie ruszymy auta wcześniej z powodu braku wolnych terminów. Właściciel stwierdził, że woli żeby stało u nas niż u niego pod chmurką. Ok. Nie ma sprawy, najwyżej skompletujemy sobie wcześniej części potrzebne do swapa. Od tamtej pory wyciągnęliśmy wnioski i kategorycznie nie przyjmujemy aut wcześniej niż na kilka dni przed rozpoczęciem prac.
Jakość – Auto trafiło do nas w opłakanym stanie, tak mechanicznym (zawieszenie, elektryka) jak i blacharskim. Jakości nadwozia nie komentuję. Hamulce, zawieszenie wszystko okazało się w tragicznym stanie. Samochód miał łyse opony z wychodzącymi drutami !!!! Okazało się, że właściciel przyprowadził do nas auto w którym sam próbował zrobić wcześniej swapa. Stąd wycięte mocowanie silnika od strony rozrządu i sklepana młotkiem gródź. Większość elementów pod maską była zniszczona, pocięta itp. Niestety pomimo naszych usilnych starań nie wszystkie elementy udało się doprowadzić do stanu idealnego (który by nas zadowalał przed oddaniem auta). Klient został o tym poinformowany i wyraził zgodę na taki stan rzeczy. Ustaliliśmy, że będzie oddawał auto do lakiernika i reszta prac blacharsko-lakierniczych zostanie wykonana przez niego.
Części – Silnik został dostarczony przez właściciela. Miał być w doskonałym stanie, okazał się, delikatnie mówiąc, w stanie pozostawiającym wiele do życzenia. Większa część rachunku są to koszta części których brakowało, ewentualnie trzeba było wymienić z powodu zużycia. Jeśli są jakieś awarie – na wszystkie nasze usługi udzielamy gwarancji. Z moich informacji auto było serwisowane na bieżąco w innym serwisie na Śląsku. Jest szansa, że zostały wprowadzone jakieś zmiany bez konsultacji z nami.
Reasumując. Jeśli właściciel auta ma do nas jakiekolwiek pretensje proszę o kontakt telefoniczny 605 433 344.

McRancor
Forumowicz

przez McRancor » 2011-06-09, 13:59

Heh, wygląda że sprawa jest dużo bardziej skomplikowana niż się na początku wydawało i niektóre osądy mogą być pochopne.

Dobrze widać tutaj jak łatwo wydać osąd opierając się na informacjach tylko z jednej strony sporu. Działam już od paru lat na forach internetowych (nawet zdarza mi się moderować niektóre) i nie raz takie rzeczy widziałem. Dlatego radzę wszystkim czytającym - wstrzymać się od oceny dopóki sprawa nie zostanie wyjaśniona i podsumowana przez strony - przedwczesną oceną bardzo łatwo zrobić komuś niepotrzebną krzywdę, a i znam przypadki że takie sprawy kończyły się w sądzie.

Nie wiem w sumie po co to napisałem, ale już szkoda było kasować jak tekstu narobiłem ;)

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2011-06-09, 15:15

Wiec powiem tak:

Że już niewiem kto bajere cisnął z ścianką grodziową to wiem, że raczej nie Wasza wina. Może to nie Łukasz robił, ale całkiem możliwe bo on zajechał Z5tke. W takim razie zwracam honor jeśli chodzi o ścianke. Łukasz też twierdził, że rozmawiał z SSG. Co do stanu nadwozia to fakt, że ledwo to wygląda, ale wnętrze i progi ma idealne (niejest źle)

Największym problemem była belka, która pracowała jak chciała. 2gą sprawą jest gleba -80 gdzie do garazu nie mogłem wepchać już gołego auta :P. Resumując to według mnie wina jest z tej i tamtej strony bo:

Ja jak robie mechanike itd. to ma być ogarnięte (nie ciężko jest przejechać papierem na szlifierce i ładnie wyrównać i nawet sprayem zapsikać aby nie rdzewiało), ale tutaj można polenizować bo ja i tak to będe robił.

Dzisiaj będzie u mnie Łukasz więc przydusze go aby powiedział jak to naprawdę było. Silnik myślałem, że SSG załatwiało więc dlatego wąty były odemnie, ale skoro tak to sprawa nawet sięwyjaśnia, ale ta cena hmmmm... zresztą normalna bo inni biorą po prostu za mało.

Temat podtrzymamy do wieczoraj i wrzuce te fotki o których mówiłem bo ide zaraz do auta. Pozdro. Ważne aby nikt na tym nie ucierpiał.

[ Dodano: 2011-06-09, 21:17 ]
Więc:
Na fotach Łyse oponki bo niemogłem się powstrzymać tego, że chwalił mi sie jak leciał 240km/h :O :/.

Na pozostałych widać jak blisko jest silnik karoseri i tą wyklepizne. Kable są poizolowane bardzo nieestetycznie. Wycinane zostały kwadraty, aby dostać się do łap haków :O Zapewne śrub niedało się odkręcić, ale jak tak to troche śmieszne, że w inny sposób se z tym nieporadzili (dla mnie to nie problem bynajmniej gdzie się tym nie zajmuje nawet).
No i ta belka itd.

Chłodnice niewiem kto wstawiał wiec opier... poleci w kogokolwiek bo brak gumek i położenie jej na pasie jest śmieszne :P.

Aku napewno wstawiali koledzy z wawy... no ale tam to mnie rozwaliło totalnie bo... SPRAY kosztuje 10zł jakiś tani i nierdzewiało by, a po 2gie...

Do plusa podłączyli 2 kable (rozrusznik i bezpieczniki) gdzie niewiem po jakiego ciorta aż tyle kabla poszło się EEbać skoro można było puścić kabelek od rozrusznika i zamiast 2m kabla poszło by z 40cm :P.

To raczej na tyle. Wydaje mi się, że SSG niejest do końca bez winy bo jak dla mnie jest to śmietnik, a choćby izolowanie kabli niepowinno sprawić problemu ( a sprawiło) no i te pordzewiałe śruby i blachy co niezostały niczym nawet RÓZEM pomalwane ;).

Silnik wiem jak wyglądał wcześniej dlatego wiem co się zmieniło bo sprzedało sprzedało się komuś innemu w polkowicach.
Odemnie to tyle.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek