JAkie macie rozwiazanie na zaparowane swiatla ? lexusy
moj problem narazie dotyczy tylu
teraz pytanie.. czy jak zrobie mala dziurke od dolu - czy to pomoze ???
co w ogole pomoze ?
i jaki jest powod parowania.. swiatla nie sa hermetycznie zamykane.. wiec nie jest to sprawa braku szczelnosci....
wiec w jakis sposob mozna sie tej pary pozbyc
ale w jaki ?
u mnie w lampach na dole sa takie male otworki i dalej paruja
ale... zaczalem sie zastanawiac nad tym czy wszyscy mowimy o tym samym. mi same z siebie nie paruja. jak muje autko i dostanie mi sie wtedy woda to zaparuje. inaczej mi sie nie przytrafilo
nie moze byc dostepu wody z zenwtrz tylko dostep powietrza z wnetrza. czyli tzreba uszczelnic lampe z plastikiem a dziru mozna powirdcic kolo otworow zarowki by powietrze z bagaznika moglo podsuszac lampe
Standard - tandetny tajwański szajs. Ziomek w cyfiku wykręcił, rozciął, uszczelnił siliconem, założył - i cieszył się bezproblemowym użytkowaniem dwa lata - do momentu sprzedaży auta...
ARG Performance Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.
Popieram przedmowce, ja walcze z parujacymi migaczami (cleary w podrobie) i jedynym wyjsciem bylo wywalenie seryjnych uszczelek i dokladne zalepienie tego wszystkiego siliconem, latwo nie jest ale warto sie pomeczyc
ps. Czy jest jakas firma robiaca lampy do CRX'a soczewkowe czy cokolwiek ktore trzymaja jakis porzadny standard jakosci, czy moze wszystkie zakupione za wielka woda to tylko ladnie wygladajacy szajs..??
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."
co do parowania to dziurki od dołu nic nie dadzą! para unosi sie ku górze i tam skrapla. pewien mechanik mówił mi ze podobno odparują jak sie zrobi dziurkę od góry i wstawi rurke pionowo a na koncu zagientą w dół. od niej woda powinna wyparowac skroplic sie i spłynąć po rurce na zewnątrz!! bo mam ten sam problem z przednimi soczewkami. a na marginesie widziałem zaparowane xenony w audi TT, a to chyba lipny towar zza oceanu nie był!!