Power Rura
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Dżemas
Forumowicz

przez Dżemas » 2005-12-26, 23:29

Siedze troszke w temacie napisze ci tak osobiscie kup cos markowego jak chcesz byc zadowolony np: AEM lub Tenzo-R dolocik komletny, badz zrob go z kwasowki w odpowiedniej firmie tak jak ma Arv. Ordzam ci filtry typu Jacky :D i wyzej wymienione bo to super shit ich filtracja przepuszcza nawet kamienie...wiec lepiej sie cieszyc seria ;) a z filtrow polecam K&N Tenzo-R(exc) w ostatecznosci King-Dragon.
Pozdrawiam!!!

hondacrx
Forumowicz

przez hondacrx » 2005-12-26, 23:51

skoro siedzisz w tym temacie to powinienes wiedziec ze najwaznejsze sa 2 elemety
ilosc
oraz jakosc (czyli zimne powietrze)

we wszystkich sportowych autach masz bardzo podobnie zrobione......

filtr storkowy moze nawet oslabic ci moc auta...... tego drogi przedmowco nie napisales.......

Kamienie??? moze jeszcze caly mur berllinski... ja kamienia nigdy nie nie znalazlem......

kazdy robi jak uwaza

michal crx krak
Forumowicz

przez michal crx krak » 2005-12-27, 02:21

a ja powiem tyle ,zamiast wywalac kupe kasy za logo ;) mozna wziasc najprostszy stozek Jacky nie jest zly ;) na poczatek troche rurek pcv dobrac dlugosc na hamowni dla charakterystyki moc/moment ktora cie interesuje ,a pozniej zmontowac badz z kwasowki czy alu ;) tym sposobem bedziesz mial dolot pod charakterystyke Twojego silnika
pozdro ;)

mariusz123
Forumowicz

przez mariusz123 » 2005-12-27, 15:50

przeciez z dlugoscia to niema co kombinowac,wielu juz ma i wystarczy zrobic odbitke.a co do rur z pcv,to jak jest z tymi kolankami przeciez sa nierowne i krzywe,jak to rozwiazac,czy jakies inne kolanka zalozyc,,bo co ja wiem to kolanka w srodku powinny byc równe,.

turbo1984
Forumowicz

przez turbo1984 » 2005-12-27, 16:33

na początku miałem z PCV i nie polecam. jak pózniej założyłem porządny aluminiowy dolot to jak ręką odjął tzn. dodał (mocy). Niedość ze srednica zewnętrzna była za mała to jeszce wśrodku miała przewężenia od kolanek. ale mozna pokombinowac z wygięciem na ciepło.
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2005-12-27, 17:00

Hmmm tylko jest jedno ale w tym plastikowym co miałeś, był wąski ale nie wiem czy o nim mówisz.
Nie polecam kibel rurki bo rzeczywiście kolanka wewnątrz nie są gładkie. Osobiście mam zrobiony z rynny, tak!, właśnie z rynny jeżeli dobrze pamiętam to 77mm A teraz dlaczego z rynny? Okazało się że podczas poszukiwań rur o odpowiedniej średnicy w grę wchodziła tylko kibel rurka ale nie było jej o takiej średnicy. Ale zauważyłem że leży sobie taki metrowy kawałek rynny PCV i okazało się że jest idealny średnicą. Popatrzyłem sobie jeszcze czy jest coś takiego jak kolanko 120st. i też sie znalazło. Kolanko jest wewnątrz idealnie gładkie. Długość dobrana była na wzór dedykowanego do ceery dolotu jakiejś angielskiej firmy tuningowej. Następnie elementy spasowałem na silikon żeby było mocno ze soba powiązane. Kolejnym etapem było pomalowanie wierzchu "dolotu" na czarny mat. Wizualnie wyszło idealnie. Dźwięk jest extra i jeździ tak juz z pół roku. Na to nałożyłem stożek Jacky. Sęk w tym że nie zależy mi na extremalnym "rasowaniu" silnika za wszelka cenę więc czy był jakis tam przyrost mocy to nie wiem :/
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

sarek
Forumowicz

przez sarek » 2005-12-27, 18:39

ja mam tak jak rolek pokazal na fotce tylko mam do tego oslonke i ciut inna (niestety wezsza) rurke ktora idzie z dolu zderzaka na stozek...
i jak sie wlasnie wezmie rynne (ja mam bodajze system "profi" z praktikera) caly "dolot"
jest jednakowej srednicy w srodku i bez zadnych zakamarkow - jest gladki.
jest to chyba dobre rozwiazanie za nieduza kase. (jesli sie nikt nie nastawia na profesjonalne
wyscigi)
pzdr
..........::::::::::> CRX <::::::::::..........

hondacrx
Forumowicz

przez hondacrx » 2005-12-29, 03:12

tak jak mowilem panowie stozek to dupa

zobacz tutaj

stozek nie jest zecza nadzwyczajna jest to modne jak strumienice rynku za 50 zeta.......

kejkej
Forumowicz

przez kejkej » 2005-12-29, 04:12

Troche dziwne podejscie, jak ktos nie chce to nie ma musu zakladania rury, stozka etc, ale po co odrazu mowic ze "dupa" skoro wcale nie do konca tak jest (gdyby takie ustrojstwo nie dawalo zadnych efektow, nikt by tego przeciez nie produkowal bo i po co)?! Ja mam zalozone i moze nie tyle osiagi co sam efekt jest porazajacy, oczywiscie nie ma sie co spodziewac zadnych powalajacych przyrostow mocy ale radosc z jazdy przy w pelni otwartej przepustnicy jest wystarczajaca nagroda.. Ja mam narazie zalozone jak na fotce (powienienem to nieco odizolowac od silnika i moze wpuscic w zderzak ale jakos nie moge sie za to zabrac) ;)
"Some people tell me that I need help, Some people can fuck off and go to hell.."

michal crx krak
Forumowicz

przez michal crx krak » 2005-12-29, 05:47

Obrazek
stozek JR ,silnik Z5 ;)

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2005-12-29, 12:36

Modne czy nie modne jak wcisnę pedał do podłogi ryk jest boski.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

mariusz123
Forumowicz

przez mariusz123 » 2005-12-29, 16:01

to jak jest z ta dlugoscia,w srodku[tak jak KEJKEJ] czy w zderzak,bo jak w srodku z odizolowana rura to powinno byc ok.a jak sie przedluzy nizej to nie bedzie za dlugi dolot.bo za dlugi to znaczy gorzej.lepiej za dlugi czy za krutki???bo ten dolot z filtrem w zderzaku to wyglada na najbardziej dokladny ale jak to jest z dlugoscia.

kukus
Forumowicz

przez kukus » 2005-12-29, 16:06

nie ebde tu pisal kto ale bylismy keidys na hamowni i jednemu krotki dolot dal 4hp a innemu dlugi dal 1hp wiec jezeli chodzi o moc to masz. a jak o efekty akustyczne to najlepiej zalozyc na przepustnice jak to wielcy polscy tunerzy robia aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahhahahahaha
"Był CRX - jest Subaru, lecz jednak sentyment w sercu zostaje..." - Ptasior

Maly
Forumowicz

przez Maly » 2005-12-29, 16:10

Power Rura? mowa o Rudzinskim? hehehe

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2005-12-29, 16:39

obie ostatnie wypowiedzi odbieram jako żaluzje...

btw futro na półce z tyłu tez mi pod extreme design nie podchodzi :D
PZDR!!!

Poprzednia strona   Następna strona